Karabük Üniversitesi itiraf sayfasının instagram hesabında yer alan iddialar son günlerde ülke gündemine oturmuş ve en çok konuşulan konular arasında yerini almıştı. Peki Karabük'te neler oldu, Karabük Üniversitesi olayı nedir? İşte detaylar..

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ OLAYI NEDİR, NEDEN GÜNDEM OLDU?

Karabük Üniversitesi öğrencilerinin etkileşimde bulunduğu Instagram'daki "Karabük Üniversitesi İtiraf Sayfası" isimli hesapta Afrikalı öğrencilerle cinsel birliktelik yaşayan Türk erkek ve kadın öğrencilerin paylaşımları gündem oldu. Çok konuşulan Karabük Üniversitesi olayına ilişkin mesajlarda, öğrencilerin bazılarının HPV, bazılarının da HIV şüphesiyle hastaneye gittiği ileri sürüldü.

Karabuk Universitesi

Karabük Üniversitesi'nin itiraf sayfasında bir öğrencinin Afrikalı bir öğrenci ile korunmasız ilişkiye girdiğini ve hastalık kaptığını itiraf etti. Bu gönderinin ardından itirafların ardı arkası kesilmedi ve üniversiteden pek çok kişi aynı olayla ilgili benzer olaylar yaşadığını anlattı. Konu kısa süre içerisinde X'de (twitter) TT oldu.

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ HIV VE HPV VAKALARINA İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN YANIT GELDİ

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, sosyal medyada dolaşan iddiaların gerçek olmadığı ve herhangi bir HIV ve HPV artışının olmadığı vurgulandı.

Karabük Üniversitesi 2

Açıklamada, ülke genelinde olduğu gibi Karabük'te de sağlık tesislerinde halk sağlığını ilgilendiren hastalıkların yakından takip edildiği ve düzenli kayıt tutulduğu belirtildi. HIV pozitif ve HPV pozitif vakalarında herhangi bir anlamlı artışın bulunmadığı ifade edildi. Son günlerde söz konusu konuyla ilgili herhangi bir başvurunun olmadığı da açıklamada belirtildi.

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ AÇIKLAMADA BULUNDU

Karabük Üniversitesi öğrencilerinde HIV ve HPV vakalarında artış iddiaları gündeme bomba gibi düştükten sonra Karabük Üniversitesinden açıklama geldi. Karabük Üniversitesi (KBÜ), sosyal medya mecralarında kentte HIV (+) ve HPV (+) vakalarında artış yaşandığı iddialarına ilişkin paylaşımların gerçeği yansıtmadığını bildirdi. 

Rektörlükten yapılan yazılı açıklamada, Karabük İl Sağlık Müdürlüğünün 23 Mart'taki kamuoyu duyurusunda belirtildiği üzere, iddia edildiği gibi Karabük'teki hastanelere HPV ve HIV şüphesiyle başvuran sayısında bir artış yaşanmadığı vurgulandı.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı; "Öğrencilerimiz Karabük'te eğitim-öğretimlerine huzurlu şekilde devam etmektedir. Son günlerde ortaya atılan iddiaların gerçekle ilgisi olmayıp tamamen asılsız ve uydurmadır. Söz konusu paylaşımların içeriklerinin, üniversitemiz öğrencileri ve Karabüklü vatandaşlarımızı rencide edici duruma ulaşması kabul edilemez bir durumdur."

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ'NDEN YABANCI ÖĞRENCİLERE YENİ DÜZENLEME!

Karabük Üniversitesi olayına ilişkin, yapılan açıklamaya rağmen şehirde yayılan dedikodular birçok habere konu olurken, Karabük Üniversitesi yetkililerinden dikkat çeken yeni açıklamalar geldi. Yabancı uyruklu öğrencilerle ilgili birçok yeni düzenleme getirdiklerini belirten yetkililer; "Bu söylentilerin önüne geçmek için Şubat 2024'te aldığımız karar ile üniversitemize kayıt olmak isteyen tüm yabancı uyruklu öğrencilere Sağlık Kurulu Raporu alma zorunluluğu getirdik. Sağlık Kurulu Raporu almayan veya herhangi bir bulaşıcı hastalık taşıyan öğrenciye kayıtlarımızı kapattık. İkinci bir adım ise daha önce yabancı uyruklu öğrenciler aracı şirketler kullanılarak üniversiteye geliyordu. Bu da çeşitli söylentileri beraberinde getiriyordu. Bunun önüne geçmek için artık aracı şirketleri devre dışı bıraktık" dedi.
 

Editör: Nurseli Fırat