Karabük’te 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde muhtar seçilen Fahri Bostancı’nın (57), ilçe seçim kuruluna yapılan şikayet üzerine, karıştığı bir olaydan aldığı ceza nedeniyle memnu haklarının elinde olmadığı ortaya çıktı. 

MAZBATASI GERİ ALINDI

İlçe Seçim Kurulu, Muhtar Bostancı’nın mazbatasını geri alırken, seçimlerin de tekrarlanmasına karar verdi. 

Tekrarlanacak olan seçimlerde aday olamayan Fahri Bostancı’nın yerine eşi Aysun Bostancı (50) aday oldu. Aysun Bostancı, 2 Haziran’da tekrarlanacak olan seçimlerde 3 rakip adayla seçim yarışına girecek. 

Muh2

DİĞER ADAYLAR ŞİKAYET ETTİ

Karabük merkeze bağlı Aydınlıkevler Mahallesi’nde 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Fahri Bostancı, 566 oy alarak muhtar seçildi. Diğer adaylar, Bostancı’nın memnu haklarının elinde olmadığını gerekçe göstererek İlçe Seçim Kuruluna itiraz etti. 

İlçe Seçim Kurulu tarafından yapılan incelemede, Bostancı’nın 2014 yılında karıştığı bir kavga sebebiyle 2 yıl 6 ay hapis cezası aldığını, 5 yıl suç işlememek şartıyla hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildiği ve memnu haklarının elinden alındığı ortaya çıktı. 

"CEZAM BİTTİ" SAVUNMASI

13 Mayıs günü Fahri Bostancı’nın savunması alındı. Savunmasında, cezasının 12 Ekim 2023’te bittiğini belirten Bostancı, memnu haklarının elinden alındığından haberinin olmadığını ve bu nedenle haklarının iade edilmesi için herhangi bir adli süreç başlatmadığını söyledi. 

AYSUN BOSTANCI, 3 ADAYLA YARIŞACAK

İlçe Seçim Kurulu, seçimin 2 Haziran’da tekrarlanmasına karar vererek Bostancı’nın mazbatasını geri aldı. Tekrarlanacak olan seçimde aday olamayan Fahri Bostancı’nın yerine eşi Aysun Bostancı aday oldu. Aysun Bostancı, diğer 3 adayla birlikte seçim yarışına girecek. 

Editör: Murat Kaya