Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, partisinin TBMM'de grup statüsünü korumasına destek olan CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP yönetimine minnettarlığını dile getirdi. Karamollaoğlu, "Partimizin Meclis grubunun devamlılığı için gösterilen anlayış ve destek için CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel'e, yönetimine ve parti kadrolarına şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

CHP'DEN SAADET PARTİSİ'NE DESTEK

Saadet Partisi, Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in vefatı sonrasında Meclis'te grup kurma şartı olan 20 milletvekili sayısının altına düşmesi nedeniyle zor bir durumla karşı karşıya kalmıştı. Ancak, Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap'ın CHP'den ayrılıp Saadet Partisi'ne katılmasıyla bu sayı yeniden 20'ye ulaşarak, partinin grup statüsünü koruması sağlandı.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN SADET PARTİSİ'NE DESTEK MESAJI

Özgür Özel, Manisa'da katıldığı bir programda yaptığı konuşmada, "Saadet Partisi'nin Meclis'te sesini yitirmesi demokrasi açısından büyük bir kayıp olurdu." diyerek Saadet Partisi'nin Meclis grubunu korumasının önemine vurgu yaptı.

Özel, Ali Fazıl Kasap'ın CHP grubu adına gösterdiği fedakarlıkla, Saadet Partisi'nin genel kurulda günlük 60 dakikalık söz hakkını kullanma imkanına kavuştuğunu belirtti. 

Editör: Mevlüt Peker