SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda kalp krizi geçiren Saadet Partisi (SP) Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in sağlık durumu hakkında açıklama yaptı. Karamollaoğlu, hastaneye gelerek Bitmez'i ziyaret etti ve basın mensuplarına bilgi verdi.

hasan bitmez temel karamollaoğlu

“ANJİYO YAPILDI”

Bitmez'in TBMM Genel Kurulu'nda konuşma yaparken fenalaşarak yere yığıldığını belirten Karamollaoğlu, Genel Kurul Sağlık Ekibi tarafından müdahale edildiğini ve kalp masajına başlandığını söyledi. Ardından entübe edilerek Ankara Bilkent Şehir Hastanesine kaldırılan Bitmez'in anjiyoya alındığını ifade etti.

hasan bitmez meclis bayılma anı

“ŞUURU YERİNDE DEĞİL”

Karamollaoğlu, Bitmez'in anjiyo sonrası kalp akciğer pompasına alınarak yoğun bakıma alındığını ve durumuyla ilgili bilgi aldığını dile getirdi. Şeker hastası olan Bitmez'in kalp problemleri olduğunu belirten Karamollaoğlu, yapılan tüm müdahalelere rağmen Bitmez'in şu anda şuurunun yerine gelmesi noktasında bir gelişme olmadığını ifade etti.

hasan bitmez bayılma anı5

“HAYATİ TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR”

Karamollaoğlu, Bitmez'in sağlığına kavuşması için umut ettiklerini ve yoğun bakımdaki tedavisi devam ederken dualarını beklediklerini belirtti. Ancak Bitmez'in hayati tehlikesinin devam ettiğini ve kalpteki damarlarının tam olarak fonksiyonlarını yerine getiremediğini açıkladı.

Editör: Zeynep Baş