Van'ın Çatak ilçesinde, kar kalınlığının 3 metreye ulaştığı 2782 rakımlı Belbuka Üs Bölgesi'nde, Jandarma özel harekat ve komando timleri, teknolojik donanımlarla huzur ve güvenliği temin etmek için çalışıyor.

TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLILIK

İl Jandarma Komutanlığına bağlı timler, ilçenin 24 kilometre uzağındaki bu stratejik bölgede, ağır kış şartları ve engebeli arazide terörle mücadelesini aralıksız sürdürüyor. Bölge, daha önce PKK'lı teröristler tarafından kış üslenme alanı olarak kullanılırken, şimdi jandarma komandoların kontrolü altında.

Karli Daglarda Mucadele Jandarma Timleri Teroristlere Goz Actirmiyor 4 Mart 9TEKNOLOJİK İMKANLARLA GÜVENLİK

Jandarma timleri, insansız hava araçları ve ASELSAN üretimi termal kameralar gibi ileri teknoloji ekipmanları kullanarak, bölgedeki güvenliği sağlıyor. Bu teknolojik araçlar, zorlu doğa koşullarında timlere stratejik avantajlar sunuyor.

Karli Daglarda Mucadele Jandarma Timleri Teroristlere Goz Actirmiyor 4 Mart 8ZORLU HAVA KOŞULLARINDA OPERASYONLAR

Üç metreye varan kar kalınlığı ve sıfırın altında 25 dereceye düşen soğuklukta, jandarma timleri kar motorları ve paletli araçlarla devriye görevi yürütüyor. Gerçekleştirilen operasyonlarla, teröristlerin kullanmış olduğu barınaklar ve yaşam alanları imha edilirken, silah ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Karli Daglarda Mucadele Jandarma Timleri Teroristlere Goz Actirmiyor 4 Mart 6

JANDARMA'DAN TERÖRE KARŞI KESİNTİSİZ MÜCADELE

Van Çatak'ta bulunan Jandarma timleri, zorlu doğa koşullarında bile terörle mücadeleyi kesintisiz sürdürüyor. İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürü Jandarma Yarbay Ümit Tuaç, bölgede "ara, bul, yok et" stratejisiyle yürütülen operasyonların başarıyla devam ettiğini vurguladı.

Karli Daglarda Mucadele Jandarma Timleri Teroristlere Goz Actirmiyor 4 Mart 9TERÖRİSTLERE AĞIR DARBE

Jandarma Yarbay Ümit Tuaç, geçen yıl bölgede gerçekleştirilen operasyonlarda 6 teröristin etkisiz hale getirildiğini, ayrıca çok sayıda silah, mühimmat, yaşam malzemesi ve örgütsel dokümanın ele geçirildiğini belirtti. Böylece bölgede teröristlerin hareket alanı daraltılmış oldu.

Karli Daglarda Mucadele Jandarma Timleri Teroristlere Goz Actirmiyor 4 Mart 3TEKNOLOJİ VE MİLLİ SİLAHLARLA DONATILMIŞ TİMLER

Jandarma komando timlerinin, teknolojik imkanlardan ve milli üretim silahlardan etkin şekilde yararlandığını ifade eden Jandarma Yarbay Ümit Tuaç, bölgenin yaz kış demeden kontrol altında tutulduğunu söyledi. ASELSAN tarafından üretilen radar ve termal kameralar gibi ileri teknoloji ürünlerinin kullanımı, operasyonların başarısını artırıyor.

Karli Daglarda Mucadele Jandarma Timleri Teroristlere Goz Actirmiyor 4 Mart 2KARARLILIKLA SÜRDÜRÜLEN OPERASYONLAR

Jandarma özel harekat ve komando birliklerinin, terörü kaynağında yok etme amacıyla operasyonlara kararlılıkla devam edeceğini belirten Jandarma Yarbay Tuaç, terör sorununu Türk milletinin gündeminden tamamen çıkarma hedefinde olduklarını vurguladı. Bu hedef doğrultusunda, bölgedeki terör örgütüne yönelik ağır darbelerin vurulmaya devam edileceğini ifade etti.

GEÇİCİ ÜS BÖLGESİ KURULDU

Ümit Tuaç, üs bölgesine 6 kilometre mesafede bulunan ve başarılı operasyonlarla terör örgütlerinden tamamen arındırılan Karataş Çukurları bölgesinde geçici üs bölgesinin kurulduğunu hatırlatarak şöyle konuştu: 
"Üs bölgeleri marifetiyle bölgede tam anlamıyla alan hakimiyeti sağlanarak hem terörist faaliyetleri engelleniyor hem de bölgede petrol arama ve işletme faaliyetlerini sürdüren şirketin etkin ve güvenli bir şekilde çalışması sağlanarak Gabar Dağı örneğinde olduğu gibi ülke ekonomisine katkı sunulması hedefleniyor. 2023'te 3 büyük, 14 orta çaplı ve 3 bin 190 küçük olmak üzere 6 bin 979 timin katılımıyla 3 bin 207 operasyon başarıyla icra edildi. Van'da 2023'te icra edilen operasyonlarda 26 piyade tüfeği, 4 keskin nişancı tüfeği, 1 makineli tüfek, 2 tabanca, 42 el bombası, 11 telsiz, 13 dürbün, 571 tüp, 33 roketatar mühimmatı, 6 anti personel mayını ve 4 anti tank mayını ele geçirildi. Van İl Jandarma Komutanlığı, terörle mücadele öncelikli olarak üzere emniyet, asayiş ve kamu düzeninin devamlılığını sağlama konusunda istihbarata dayalı ve teknolojik cihazlardan azami düzeyde istifade ederek ilgili makamlarla koordineli şekilde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da başarılı olma azim ve kararlılığındadır."

Editör: Meltem Kaya Sapmaz