Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklanan 2023-2024 tatil takvimine göre, okullarda 15 tatil, ara tatil ve yaz tatili tarihleri belli oldu. Peki 2024 karne günü ne zaman? İşte detaylar...

KARNE GÜNÜ NE ZAMAN? 2024 MEB TAKVİMİ

Bakanlık takvimine göre, 22 Ocak-2 Şubat 2024'te yarıyıl tatili, 8-12 Nisan 2024'te ise ikinci ara tatil olacak.

Kasım Ara Tatili: 13-17 Kasım tarihleri arasında yapılacak.

15 Tatil (Yarıyıl Tatili): 22 Ocak Pazartesi günü başlayacak ve 5 Şubat'ta sona erecek. İkinci dönem 5 Şubat'ta başlayacak.

Karne_günü_1

İkinci Ara Tatil: Bahar döneminde yapılacak ikinci ara tatil, 8-12 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek.

Eğitim-öğretim yılı ise 14 Haziran'da tamamlanacak. Öğrenciler ve veliler, belirtilen tarihleri göz önünde bulundurarak planlamalarını yapabilirler.

Karne_günü_2

İKİNCİ YAZILI SINAVLAR İÇİN ÖRNEK SORULAR YAYIMLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), resmi ve özel ortaokullar ile liselerde okul genelinde gerçekleştirilecek birinci dönem ikinci yazılı sınavları için örnek soru kitapçıkları ve çözüm videolarını kamuoyuna sundu.

Bakanlık, öğrencilere yönelik hazırlanan örnek soru kitapçıklarını, sınavlara hazırlık aşamasında rehberlik edici bir kaynak olarak sunarken, çözüm videolarının ise öğrencilerin sınavlardaki sorulara doğru cevap vermelerine yardımcı olması hedefleniyor.

Karne_günü_3

Öğretmenlere de rehberlik sağlamak amacıyla sunulan örnek soru kitapçıkları, eğitim kurumu sınıf, alan zümreleri ve konu dağılım tablolarına uygun bir şekilde kullanılarak sınav sorularının hazırlanmasına katkıda bulunacak. Bu uygulama, öğrencilere ve öğretmenlere sınav süreçlerinde daha etkili ve verimli bir şekilde çalışma imkanı sunmayı amaçlamaktadır.