Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Deniz Demir, TBMM'de CHP grup önerisi görüşmesinde motorcu kaskı ve montuyla motokuryelerin sorunlarını dile getirdiği bir konuşma yaptı. 

"GENCECİK ÇOCUKLAR TRAFİKTE ÖLÜMLE BURUN BURUNA" 

Demir konuşmasında, "Yaşanan kazalar ve ölümler paylaştıklarımdan çok daha fazla. Bu haberler bile motokuryeliğin ne kadar tehlikeli ve güvencesiz bir iş olduğunun kanıtı. Gencecik çocuklar, hiçbir sosyal güvenceleri olmadan, çok düşük ücretlere tüm gün trafikte ölümle burun buruna geliyor." dedi. 

"MOTOKURYELERİN SAYISI 1 MİLYONA ULAŞTI"

Pandemi süreci ve online hizmetlerin artmasının motokuryelik sektörünün genişlemesine sebep olduğunu vurgulayan Demir, "İşsiz gençlere iş kapısı oldu. Öyle ki bu sektör o kadar hızlı büyüdü ki bugün ülkemizde motosikletli kuryelerin sayısı 1 milyona yaklaştı, bu sayının ise sadece yüzde 10'u kayıtlı. Her yıl yüzlerce motokurye iş kazasında hayatını kaybediyor." diye konuştu. 

DEMİR İLE AKBAŞOĞLU ARASINDA TARTIŞMA

Demir konuşmasını tamamlayıp yerine dönerken AK Parti milletvekilleri, "Şov yapıyorsun." diye seslendi. AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu da seslenenler arasında yer aldı.

Daha sonra Akbaşoğlu ile Demir arasında tartışma yaşandı. Araya giren milletvekilleri kavgayı önledi.