Gazze yönetimi, İsrail'e ait askeri birliklerin Gazze'nin kalbine kadar ilerledikten sonra bölgeden ayrıldığını bildirdi.

Gazze yönetiminin yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İsrail, Gazze'deki varlığına ilişkin yanıltıcı bir izlenim oluşturmayı hedefliyor fakat direniş karşısında bu imajı sürdüremez."

Açıklamada, İsrail'in askeri birliklerinin Gazze'deki Selahaddin Caddesi'ne kadar ilerlediğini ancak kısa bir süre sonra geri çekildiği belirtildi ve şöyle devam edildi: "İsrail'in Gazze'deki herhangi bir alana ilerlemesi kesinlikle yaşanmadı. Selahaddin Caddesi'ndeki durum, birkaç tank ve buldozerin tarım alanında gerçekleştirdiği operasyonla sınırlı kaldı. Bu araçlar, direnişin baskısı altında Selahaddin Caddesi'nde iki sivil taşıtı hedef almadan önce bölgeden ayrıldı."

Ayrıca, bölge sakinlerinden alınan bilgilere göre, İsrail'in askeri birlikleri Gazze'nin doğusunda yaklaşık 3 kilometre derinliğe ilerlemişti.

Son olarak, Selahaddin Caddesi'nde görülen İsrail askeri unsurlarının bölgeden tamamen ayrıldığı doğrulandı.

GAZZE'DEKİ ÇATIŞMALARIN SON BİLANÇOSU

7 Ekim'de, Hamas'a bağlı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın İsrail'e yönelik geniş çaplı saldırıları sonrasında, İsrail de Gazze'ye 18.000 ton toplam ağırlığında bomba kullanarak karşılık verdi.

İsrail yetkilileri, Gazze'den yapılan saldırılarda 1.400 İsraillinin hayatını kaybettiğini, 5.132 kişinin de yaralandığını açıkladı. Gazze'deki sağlık yetkilileri ise, İsrail'in hava saldırılarında 8.306 kişinin öldüğünü, bu ölümlerin 3.457'sinin çocuk, 2.236'sının kadın olduğunu belirtti. Yaralı sayısının ise 20.242 olduğu ifade edildi.

İsrail'in Batı Şeria'daki operasyonlarında ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 116 Filistinli hayatını kaybetti, 1.900'den fazla kişi yaralandı.

Ayrıca, Gazze ve Lübnan'daki çatışmalarda toplamda 35 gazeteci yaşamını yitirdi.

Gazze'de iletişim altyapısı, İsrail'in sürekli bombardımanları sebebiyle ciddi hasar gördü. Cep telefonu, sabit hat ve internet hizmetleri neredeyse tamamen durdu.

26 Ekim'de İsrail ordusu, Gazze'ye karadan yapılan saldırıları yoğunlaştırdı ve hava saldırılarına da hız kattı. Gazze'deki en büyük sağlık merkezi olan Şifa Hastanesi, İsrail ordusu tarafından bombalandı.

Editör: Mevlüt Peker