Kastamonu ilinin Taşköprü ilçesinde, Türkay Turizm’e ait yolcu otobüsünün güzergahta bulunan bir tarlaya devrilmesi sonucu 6 kişi hayatını kaybetti, 3’ü ağır olmak üzere 33 kişi yaralandı. Sürücü Orhan Çelik yönetimindeki Türkay Turizm’e ait 34 ESY 73 plakalı yolcu otobüsü, Alatarla köyü mevkisinde yer alan bir tarlaya devrildi.

Kastamonu Otobus Kazasi 26012024 Aa4

Kastamonu Otobus Kazasi 26012024 Aa3

EKİPLER MÜDAHALE ETTİ

112 Acil Çağrı Merkezi’ni yapılan ihbar üzerine olay yerine çok sayıda jandarma ekibi, itfaiye ekibi ve sağlık ekibi yönlendirildi. Trafik kazasında 6 kişi yaşamını yitirirken, 3'ü ağır olmak üzere 33 kişi de yaralandı. İtfaiye, jandarma ve sağlık ekiplerinin yoğun mücadelesiyle araçtan çıkarılan ve aralarında sürücünün de olduğu yaralılar çevredeki farklı hastanelere götürüldü. Tarlaya devrilen otobüsün iş makineleri yardımıyla kaldırılması için yürütülen çalışmalar devam ediyor.

Kastamonu Otobus Kazasi 26012024 Aa5

Kastamonu Otobus Kazasi 26012024 Aa2

KASTAMONU VALİSİ OLAY YERİNDE İNCELEMELER YAPTI

Olay yerinde inceleme yapan Kastamonu Valisi Meftun Dallı, basına, yolcu otobüsünün İstanbul'dan yola çıktığını ve Sinop'un Ayancık ilçesine gittiğini belirtti. Yolcu otobüsünün saat 05.50'de devrildiği bilgisini veren Kastamonu Valisi Dallı, trafik kazasında 6 vatandaşın yaşamını yitirdiği, 33 yaralının bulunduğu, 3'ünün durumunun ağır olduğu bilgisini verdi. Vali Dallı, “Yaralıların tamamı hastanelere ulaştırılmış durumda ve tedavi altındalar." açıklamasında bulundu.

Kastamonu Otobus Kazasi 26012024 Aa1

İÇİŞLERİ BAKANI UYARDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya platformu X’teki kurum yöneticisi onaylı @AliYerlikaya hesabından yaptığı açıklamada, “Bugün saat 05.50 sıralarında Kastamonu çıkışında İstanbul-Sinop seferini yapan şehirler arası yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu maalesef 6 kişi yaşamını yitirdi, 3’ü ağır olmak üzere 33 kişi yaralandı” bilgisini vererek, “Hayatını kaybedenlere yüce Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Bütün sürücülerimize sesleniyorum. Aşırı hız ve bir anlık dikkatsizlik çok büyük acılara sebep olabiliyor. Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım.” dedi.

Editör: Ozan Barış Erim