İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Erzurum İl Jandarma Komutanlığı'nda görev yapmakta olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Mustafa Yaşar'ın, tedavi gördüğü hastanede şehit olduğunu duyurdu. Yaşar, 3 Temmuz 2023 tarihinde bir kavgaya müdahale ettiği sırada aldığı yaralar sonucu ağır yaralanmıştı.

ŞEHİT ASTSUBAY İÇİN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Sosyal medya üzerinden bir açıklama yapan Bakan Yerlikaya, şehit olan Astsubay Yaşar için başsağlığı dileklerini iletti. Yerlikaya, "Şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, kahraman jandarma teşkilatımıza ve milletimize başsağlığı diliyorum. Makamı ali olsun." ifadelerini kullandı. Yaşar'ın kavgaya müdahale sırasında yaralandığı ve hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı belirtildi.

MİLLETİN BAŞI SAĞ OLSUN

Bu acı haber, jandarma teşkilatı başta olmak üzere tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Mustafa Yaşar'ın şehit oluşu, görevi başında yaşanan trajedilerin ve fedakarlıkların bir kez daha altını çizdi. Bakan Yerlikaya'nın mesajı, şehit ailesine ve Türk milletine teselli olması amacıyla yayımlandı.

Jandarma Astsubay Erzurum Kavga Sehit 02052024 2

OLAY

Erzurum Pasinler İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli Jandarma Kıdemli Başçavuş Mustafa Yaşar, 3 Temmuz 2023 günü saat 17.00 sıralarında, Taşağıl Mahallesi'nde iki aile arasında çıkan kavgaya müdahale etmek üzere olay yerine gitti. Müdahale sırasında, yaralı bir vatandaşı ambulansa taşıyan Yaşar, bu esnada Hilmi K. tarafından atılan taşlarla ağır yaralandı.

Jandarma Astsubay Erzurum Kavga Sehit 02052024 1

DEFALARCA AMELİYAT OLDU AMA DÜZELMEDİ

Yaralanmanın ardından tespit edilen yaralar ciddiydi; elmacık kemiğinde 20 kırık, kafasında iki yerde çatlak, burnunda üç kırık ve sol göz çevresindeki kemiklerin parçalanması sonucu sol gözünün kör olması gibi ağır travmalar yaşandı. Ayrıca, kafasına aldığı darbe nedeniyle beyninde su toplandı. Yaşar, bu yaralanmalar nedeniyle beş kez ameliyat edildi ancak sağlığına kavuşamadı.

Jandarma Astsubay Erzurum Kavga Sehit 02052024 3

SALDIRGAN SERBEST BIRAKILDI

Astsubay Yaşar'ı yaralayan saldırgan Hilmi K., olaydan yedi ay sonra, 25 Ocak 2024 tarihinde adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu karar, toplumda ve güvenlik güçleri arasında büyük tepkiyle karşılandı.

Editör: Mevlüt Peker