Kayapınar Belediyesi, bünyesindeki Huzurevleri ve Musa Anter Engelsiz Yaşam Merkezi ve Otizm Yaşam Merkezi ile engelli ve özel gereksinimli çocuk ve gençlere yönelik hizmetlerini sürdürüyor. Sosyal belediyecilik anlayışıyla projelerine devam eden Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Arif Karaman, bu kez ilçe sınırları içerisinde yaşayan dezavantajlı durumda olan ve araç gereksinimi duyan 100 vatandaşa akülü araç desteği verdi. Yapılan araştırmalar sonucu tespit edilen vatandaşlar, bugün Kayapınar Belediyesi’nde düzenlenen dağıtım töreni ile araçlarını teslim aldı.

AW091993_06

Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Arif Karaman

"AMACIMIZ VATANDAŞLARIN HAYATINA DOKUNABİLMEK"

Özel gereksinimli bireyler için ellerinden gelen tüm yardımlarla çaba sarf ettiklerini belirten Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Arif Karaman, "Aylar öncesinde planladığımız, vatandaşlarımıza sunmaya arzu ettiğimiz bir hizmetimiz vardı. Kayapınar ilçe sınırlarında ikamet eden ve belli şartları taşıyan engelli bireylerimizin başvurularını aldık ve uygun olanlara 100 adet akülü sandalyenin dağıtımını gerçekleştirdik. Burada amaç bu vatandaşlarımızın hayatlarına dokunabilmek, olumlu anlamda ne katkı yapabiliriz, devletimizin imkanlarını sağlamaktır. Huzurevleri Engelsiz Yaşam Merkezimiz, Musa Anter Engelsiz Yaşam Merkezimiz ve yakın zamanda hizmete sunduğumuz Otizm Yaşam Merkezimizde engelli vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz. Onlar için hayatı her gün daha iyi nasıl yaşatabiliriz, onun da gayreti içerisindeyiz” dedi.

AW091993_02

TOPLU FOTOĞRAF ÇEKİLDİ

Açılış konuşmalarının ardından akülü araçlar engelli vatandaşlara dağıtıldı. Tören, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Arif Karaman ve diğer katılımcıların, engelli vatandaşlarla toplu fotoğraf çekmesiyle sona erdi. Törene, Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Arif Karaman, Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Mehmet Akif Karakaş, Bedensel Engelliler Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Askan, mahalle muhtarları ve engelli vatandaşları ile yakınları katıldı.

kayapınar 2

EVDE BAKIM HİZMETİ BAŞLAMIŞTI

Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Arif Karaman'ın öncülüğünde Kayapınar Belediyesi’ne bağlı Evde Bakım Birimi ekipleri, kendi ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan bakıma muhtaç yaşlı, engelli ve hasta 646 kişiye evde bakım hizmeti vermeye başlamıştı.

Editör: Ozan Barış Erim