Diyarbakır Ergani’de 2015 yılında üç çocuk annesi eşi Melek Çalar ile şiddetli geçimsizlik yaşayan emekli uzman çavuş Mehmet Karadayı, eşini barışmaya ikna edemeyince kaynanasının evine bombalı ve silahlı saldırıda bulunmuş, olayda kayınvalide Edibe Çalar ölmüş,  kayınpeder Çuço Çalar da yaralanmıştı.

ANNESİNİN İNTİKAMI İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Karadayı müebbet hapisle cezalandırılınca karara karşı Yargıtay’a temyiz başvurusunda bulundu. Ancak o sırada eski eşi Melek Çalar, annesinin intikamını alkmak için kayınvalidesi Besra Karadayı’yı vurup öldürdü, kayınpederi Ekrem Karadayı’yı da yaraladı.

ESKİ EŞ DE MÜEBBET HAPSE ÇARPTIRILDI

Melek ile babası ve üç kardeşi hakkında da kasten öldürme ve öldürmeye azmettirme suçundan dava açıldı. Melek Çalar, müebbet hapisle cezalandırıldı. Azmettirici olmakla suçlanan babası ve üç kardeşi ise beraat etti. Melek Çalar’da bu karara karşı eşi gibi Yargıtay’a temyiz başvurusunda bulundu.

TEMYİZ KARARINI BEKLERKEN İNTİHAT ETTİ

Sözcü'den Özgür Cebe'nin haberine göre; iki eş cezaevinde Yargıtay’dan çıkacak sonucu beklerken, uzmun çavuş Mehmet Karadayı’nın tutuklu bulunduğu ceza infaz kurumunda kendini asarak intihar ettiği ortaya çıktı. Dosyası henüz temyiz incelemesindeyken intihar eden Karadayı’nın dosyası öldüğü için Yargıtay 1. Ceza Dairesince incelenmeksizin düşme kararı verilerek yerel mahkemeye iade edildi

Editör: Şeyda Karaca