Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Ekran Haber’de yayınlanan Duygu Kaya’nın programına konuk oldu. Kayseri’de yaşanan gelişmelere ve yapılan projelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Vali Çiçek, Kayseri’nin bozkırın ortasında bir başarı hikayesi yazdığına dikkat çekti. Öte yandan Kayseri’de yaptıkları projelere de değinen Çiçek, şehir genelinde asayişi sağlamak adına alınan önlemleri de aktardı. Öte yandan Kayseri’nin sanayi alanında büyük bir başarı hikayesi yazdığını ifade eden Çiçek, “Ülkeye katma değer üreten bir şehre hizmet ediyor olmanın heyecanını yaşıyorum” dedi.

kayseri-valisi-gokmen-cicek-29aralik2023-1

Gökmen Çiçek - Kayseri Valisi

“KAYSERİ, BİR BAŞARI HİKAYESİ YAZDI”

Kayseri’de göreve başladığında yakalanan başarı karşısında şaşkınlığını gizlemeyen Vali Çiçek, “Kayseri valiliğine bir buçuk yıl önce başladım. Kayseri'ye geldiğimde, sanayi ve ticaret şehrine geldiğimi düşünüyordum ve bütün yapacağım projeleri de buna dönük olarak, istihdama dönük, ihracatın artmasına dönük olarak değerlendirmiştim. Ancak Kayseri beni çok şaşırttı. Geldim hemen verilere baktım; Kayseri’de ithalatın 2 katı ihracat yapılıyor. 5 milyar dolar ihracat rakamı var. 4 Organize Sanayi Bölgesi, 5 Üniversitesi olan bir şehir. Şu an 2 sandalyede oturuyoruz. Her 2 sandalyeden birisini Kayseri üretiyor. Limanı olmayan, ulaşım yollarına o kadar yakın olmayan bir şehir bu başarı hikayesini nasıl yazmış diye düşündüm” ifadelerini kullandı.

Kayseri'ye 4. organize sanayi müjdesi -

“KAYSERİ MUCİZELER YARATIYOR”

Ormanı olmamasına rağmen mobilya üretiminde Türkiye’de birinci olunduğunun altını çizen Çiçek, “Ormanı yok, mobilya üretiyor, mobilya üretiminde birinci hatta bu daha enteresandır. Deniz yok, yavru balık ihracatında Türkiye rekoru Kayseri'de. Kayseri mucizeler yaratıyor. Kayseri; ihracat rekorları kıran, Türkiye'nin ilk yüzünde çok fazla, ilk 500’ünde çok daha fazla firması olan başarılı bir şehir. Ülkeye katma değer üreten bir şehre hizmet ediyor olmanın heyecanını yaşıyorum. Ayrıca inanılmaz hayırsever bir şehir. Şu an üniversitemizin binalarının yüzde 80’i hayır severler tarafından yapılmıştır, okullarımızın yüzde yetmişi hayır severler yaptırdı” dedi.

WhatsApp-Image-2022_07_04-at-143645

GÜVEN TİMLERİ KAYSERİ’YE GÜVEN VERİYOR

Vali Çiçek, Kayseri’ye atanmasının ardından vatandaşlar ile şehrin sorunlarına ilişkin görüştüğünü aktardı. Vatandaşların ‘uyuşturucuyla mücadele’ için talepleri olduğunu vurgulayan Çiçek, “İlk günlerde uyuşturucuyla mücadele etmemiz için çok fazla talep olduğunu gördük. Bunun üzerine arkadaşlarımızla bir toplantı yaptık. Ekranlara çıkıp, ‘Gençlerimizin alçaklar tarafından uyuşturucu batağına çekilmesine izin vermeyeceğiz’ diye söz verdik. Emniyet Müdürümüz ve Jandarma Komutanımızla beraber o günden itibaren çalışmalara başladık ve uyuşturucu timleri kurduk. Özellikle şehrin kamerayla izlenmesini 4 kat arttırdık. Yani ıssız hiçbir alan bırakmadık. Arkasından güven timleri oluşturduk. 95 polisimiz kırmızı yeleklerle sadece parkta, bahçede oldular. Buradaki amaç suçluyu yakalamaya ve suç işlenmemesini sağlamaya dönüktü. Jandarmada da aynısını oluşturduk” diye konuştu.

Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç'tan Rehabilitasyon Merkezi İnşaatında  İnceleme | Kayseri Büyükşehir Belediyesi

MODERN BİR REHABİLİTASYON MERKEZİ YAPILIYOR

Öte yandan uyuşturucu ile mücadele kapsamında güvenlik önlemlerinin yanında, ERVA projesine başladıklarını belirten Çiçek, gençlerin spora yönelmesi için yaptıkları çalışmaları aktardı. Ayrıca şehir geneline hizmet verecek bir de rehabilitasyon merkezi kurduklarını hatırlatan Vali Çiçek, şöyle konuştu:

“Uyuşturucu ile mücadelede polisiye tedbirlerin yanında, uyuşturucuya dönük arzı yakalamakla değil, bu talebi de bitirmek lazım diye değerlendirdik. Bunun için “Erdemlerimizle Varız” (ERVA) adı altında bir proje ortaya koyduk. Bu proje ile uyuşturucunun en çok üretildiği ve tüketildiği yerler ile ilgili ciddi çalışmalar yaptık. Gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak için her mahallemize ücretsiz spor okulları açıp, buradaki öğrencilerimizi spor okullarında lisanslı sporcular yapalım diye düşündük. Şu ana kadar 22 tane spor okulu açtık. Hedefimiz altmışa yakın spor okulu kurmak. Projenin sonlandırılmadan devam etmesi için de her spor okulumuzu bir kurumumuza zimmetledik.

Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç'tan Rehabilitasyon Merkezi İnşaatında  İnceleme | Kayseri Büyükşehir Belediyesi

Uyuşturucuya başlayan kişiler için de uyuşturucu rehabilitasyon merkezleri kurduk. 6 ay boyunca çocuklarımızın tedavi olacağı, etrafı tamamen güvenlikli, çok modern bir rehabilitasyon merkezi yaptık. Şu an kaba inşaatı bitmek üzere ama işin gerçeği tahminimden çok daha maliyet biraz fazla oldu. Çünkü son model yapmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki sene sonuna doğru bitireceğimizin sözünü verdik. Uğraşıyoruz. Hemşerilerimiz çok destek oluyorlar, inşallah seneye bitmiş olacak.”

Her Ev Bir Okul" Projesiyle 20 Bin Öğrencimiz Çalışma Masası ve Kitaplığa  Kavuşuyor

20 BİN ÖĞRENCİYE ÇALIŞMA MASASI VE KİTAPLIK DESTEĞİ

Vali Çiçek “Kayseri'de halıda veya yerde ders çalışma durumunda kalan hiç öğrenci bırakmayacağız” diyerek başlattıkları “Her Ev Bir Okul” projesinin de başarı ile devam ettiğini belirterek, 'Her Ev Bir Okul’ benim çok önemsediğim, çok hoşuma giden bir proje. Kayseri'nin mobilyanın başkenti olduğunu söyledim. Mobilyanın başkenti olan bir şehirde, evinde hala sandalyede, daha doğrusu halıda ders çalışan çocuklar görmek istemiyoruz dedik. Bu şehir mobilyada bu kadar rekor kırıyorsa ilk önce çalışma masası olmayan öğrencilerine, masallarını, kitaplıklarını hediye edecek. Bu kapsamda aldığımız karar ile çalışmalara başladık. Çalışma masası ve kitaplığı olmadığını tespit ettiğimiz 20 bin öğrenciye, bunları teslim ediyoruz. Proje yüzde 90 itibariyle tamamlandı. Yüzde onluk bir kısım kaldı, hala dağıtmaya devam ediyoruz” dedi.

Kayseri'nin Kapadokya'sı" Soğanlı Vadisi'ne turizm dokunuşu

"KAYSERİ TURİZMDE HAK ETTİĞİ YERİ ALACAK"

Vali Gökmen Çiçek, “Bu sene Kayseri'yi daha çok duyacaksınız” diyerek, turizm alanında da Kayseri’nin zengin bir şehir olduğuna dikkat çekti. Turizm ile ilgili tanıtım faaliyetlerine ağırlık verdiklerini aktaran Çiçek, “Kayseri’yi sanayi ve ticaret şehri sanıyordum ama turizmini görünce inanamadım. Erciyes zaten bizim amiral gemimiz ama bunun yanında tarihi sokakları, Osmanlı evleri ve konakları ile inanılmaz bir şehir. Kapadokya hemen 45 dakika uzağımızda. Biz de hemen Kapadokya'yla iş birliği içerisinde, turizmde Kayseri'nin hak ettiği yeri alması için çalışmalar başlattık. Dünyanın en büyük ikinci şelalesi Kayseri'de oranın yolu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı. Bizim de orada düzenlemelerimiz tanıtımlarımız oldu. Mimar Sinan’ın evi hala ilk günkü gibi duruyor. O bölgede milletvekillerimizle beraber bu sene bir çalışma yapacağız. Bu seneyi birazcık daha tanıtıma ağırlık vereceğiz. Bizim belediyelerimizle, Kaymakamlarımızın da çok ciddi uyumu var” ifadelerini kullandı.

Editör: Ozan Barış Erim