Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 8 Mayıs Çarşamba günü Pınarbaşı bölgesinde geniş çaplı bir hizmet atağı başlatıyor. Belediye, Melikgazi ve Kocasinan belediyeleri iş birliğiyle, bölgede başıboş sokak köpeklerinin toplanması da dahil olmak üzere çeşitli hizmetler sunacak.

Kayseri Sokak Kopekleri 05052024 Iha (1)

ÇEVRESEL DÜZENLEME VE TEMİZLİK ÇALIŞMALARI

Dr. Memduh Büyükkılıç liderliğindeki Büyükşehir Belediyesi'nin Park, Bahçeler ve Ağaçlandırma Daire Başkanlığı, Pınarbaşı'nda çevre temizliği, fidan dikimi, çocuk oyun grubu kurulumu, toprak dolgu ve tesfiye işlemleri gibi bir dizi faaliyet gerçekleştirdi. Kaynar, Beserek, Malak ve Han Mahalleleri'nde 1 kepçe, 1 kamyon ve 30 personel ile çöplük alanları temizlendi, çayırlık kenarları düzenlendi ve mıntıka ile kanal ıslah çalışmaları yapıldı. Ayrıca, sökülen oyun grupları, spor aletleri ve kameriyeler istenen yerlere monte edildi.

Kayseri Sokak Kopekleri 05052024 Iha (2)

YEŞİL ALANLARIN ARTIRILMASI VE FİDAN DİKİMİ

Alagazi Mahallesi'nde yol kenarlarına 90 adet fidan çukuru açılarak fidanlar dikildi. Tuzgün Mahallesi'ne 30, Merkez Hürriyet Mahallesi'ne ise çocuk oyun grupları eşliğinde yeni fidanlar ekildi. Ayrıca, Dadaloğlu Mahallesi'ndeki çöplük alanının ıslah edilmesi tamamlandı ve bölgeye 200 tüplü fidan dikimi gerçekleştirildi.

Kayseri Sokak Kopekleri 05052024 Iha (3)

TEMİZLİK VE ALTYAPI ÇALIŞMALARI

Büyükşehir Belediyesi'ne ait süpürge aracı, 10 gün boyunca Pınarbaşı merkezde temizlik çalışmalarını sürdürdü. Güzelsu taziye ve toplantı evinde ise toprak dolgu ve tesfiye çalışmalarının yanı sıra, temizlik ve tesisat işlemleri de yapıldı.

Kayseri Sokak Kopekleri 05052024 Iha (4)

PINARBAŞI'NIN ÇİÇEKLENDİRİLMESİNE DESTEK

Pınarbaşı'nın daha yeşil ve çiçekli bir görünüme kavuşması için de Büyükşehir Belediyesi Park, Bahçeler ve Ağaçlandırma Daire Başkanlığı tarafından destek sağlanacak. Bu kapsamlı hizmetler, bölge sakinlerinin yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor.

Editör: Mevlüt Peker