Eskişehir'de, park halindeki otomobilin farına zarar veren bir sürücü, aracın sahibine samimi bir not bırakarak örnek davranış sergiledi. Bu not, iki araç sahibi arasında beklenmedik bir arkadaşlığın başlamasına vesile oldu.

Eskisehir Kaza Notu 09032024 Iha (2)

KAZA SONRASI DUYARLILIK ÖRNEĞİ

Osman Karanfil, aracını park ettiği yerde aracının sol ön farının kırıldığını gördü. Karanfil, aracına yaklaşırken bir not buldu ve notta, "Sol ön farını yanlışlıkla kırdım. Beni ara kardeşim" yazılı olduğunu gördü. Karanfil, bu notu bırakan kişiyle iletişime geçti ve karşısında dürüstlüğüyle öne çıkan Burak Büyüktaş'ı buldu.

Eskisehir Kaza Notu 09032024 Iha (1)

KÜÇÜK BİR HASAR, BÜYÜK BİR DOSTLUK

Aracın farının kırılmasının büyük bir mesele olmadığını dile getiren Karanfil, Büyüktaş'ın ısrarı üzerine hasarın maddi karşılığını kabul etti. Karanfil, aldığı parayla yeni bir far satın aldı ve bu süreçte Büyüktaş ile aralarında bir dostluk başladı. İki yeni arkadaş, bir araya gelip sohbet etme ve çay içme planları yaptı.

Eskisehir Kaza Notu 09032024 Iha (3)

TRAFİKTE DUYARLILIK ÇAĞRISI

Osman Karanfil, yaşanan bu olayın ardından diğer sürücülere de sağduyu çağrısında bulundu. Karanfil, trafikte yaşanan kazalarda karşılıklı anlayış ve duyarlılığın önemine dikkat çekti ve böyle durumlarda insanların birbirlerine karşı gösterdikleri iyi niyetin, olumlu toplumsal etkileşime katkıda bulunacağını vurguladı.

Eskisehir Kaza Notu 09032024 Iha (4)

Editör: Mevlüt Peker