Kedi Eros Olayı Nedir, Ne Olmuştu?

Kedi Eros, İstanbul'un Başakşehir ilçesindeki bir sitede yaşamıştır. 1 Ocak 2024'te aynı sitede ikamet eden İbrahim Keloğlan tarafından öldürülmüş olan bir kedidir. Olay, yeni yılın ilk saatlerinde sabaha karşı apartmanın asansöründe gerçekleşmişti. Asansöre binen İbrahim K., Eros'u orada görmüş ve tekmelemeye başlamıştı. Asansörden kaçan kedinin arkasından giden saldırgan, kediyi yakalayarak yaklaşık altı dakika boyunca işkenceyle öldürmüştü. Saldırganın Eros'u işkenceyle öldürdüğü anlar sitenin güvenlik kamerasına yansımıştı.

Kedi Eros'u Vahsice Oldurmustu! İbrahim Keloglan Hakkındaki Karar Kaldırıldı 20Subat2024 4

Eros'un ölümünün ardından gazeteye röportaj veren bir site sakini; kedinin yaklaşık olarak 6 yaşında olduğunu ve doğduğundan beri burada yaşayan insanlar tarafından bakıldığını söylemiştir. Bina içerisindeki güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerin ardından İbrahim Keloğlan'a dava açıldı.

Kedi Eros'u Vahsice Oldurmustu! İbrahim Keloglan Hakkındaki Karar Kaldırıldı 20Subat2024 1

Gözaltına alındıktan sonra adli kontrolle serbest bırakılan sanık hakkında dava açıldı; ancak İbrahim K., 8 Şubat'ta görülen davanın ilk duruşmasında iyi hâl indirimi ile serbest bırakıldı. İstanbul'da canice öldürülen Eros isimli kedinin kamu davası bugün yeniden görüldü.

Kedi Eros'u Vahsice Oldurmustu! İbrahim Keloglan Hakkındaki Karar Kaldırıldı 20Subat2024 2

İbrahim Keloğlan Tutuklandı Mı?

Eros'u canice öldüren İbrahim Keloğlan hakkında iyi hal indirimi uygulayan mahkeme, cezayı 2.5 yıla indirerek, sanık hakkında yurt dışına çıkış yasağı verdi. 

Söz hakkı verilmesi üzerine İbrahim Keloğlan, “Daha önceki ifademi tekrar ediyorum. Ben bir suç makinesi değilim. Yaşadığım bir anlık psikolojik çöküntüden dolayı öfke ve cinnet haliyle hayatım boyunca unutamayacağım bir hata yaptım. Ancak olaydan sonra hakkımda karar verilmesinin ardından her fırsatta dağlık ve köylük alalarda mama alıp hayvanları besledim. Bu bana terapi gibi geldi." dedi.

Duruşma salonuna alınmayan onlarca hayvansever duruşmanın olduğu koridorda izdiham oluşturdu. Hayvanseverler 'Katil İbrahim ve Eros için adalet' sloganları attı.
 

Editör: Nurseli Fırat