Eskişehir'de, İsrail’in Filistin'e yönelik saldırılarına karşı düzenlenen Gazze'ye destek yürüyüşü sonrası bir olay yaşandı. Yürüyüşe 'Kelime-i Tevhid' yazılı bayrakla katılan Y.U. isimli şahsa, çevredeki bazı vatandaşlar tarafından tepki gösterildi. Oluşan kargaşa sırasında, H.K.T. adında bir kişinin Y.U.'ya tehdit ve küfür içerikli saldırıda bulunduğu belirlendi.

kelime-i-tevhid-bayragi-hilafet-bayragi-0301204-4

SOSYAL MEDYADA YAYILAN GÖRÜNTÜLER VE GÖZALTI

Olayın sosyal medyada yayılmasının ardından Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından H.K.T., 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama' ile 'Nitelikli yağmaya teşebbüs' suçlarından adliyeye sevk edildi.

Eskisehir Kelimei Tevhid 26042024 Iha1

HAKİMLİK İFADESİ VE TUTUKLAMA

Sulh Ceza Hakimliği'nde ifade veren H.K.T., olay esnasında bayrağın üzerinde Kelime-i Tevhid yazdığını bilmediğini söyledi. Kendisinin sosyal medyada linç edildiğini belirten H.K.T., şu ifadeleri kullandı: "Kamera görüntülerindeki kişi benim, ben olayın sonunda oradaydım. Olay yeri çok kalabalıktı, bende buradan git burası karışacak şeklinde uyarmak için gittim. Ona, ‘Burada problem çıkar linç ederler’ dedim. Görüntülerde bu kısım kesilmiş ne bayrağı olduğu konusunda bir fikrim yoktu. Benim olayından haberim yoktu. Ben dükkanda müşterimle ilgileniyordum. Kalabalığı gördüm, arkadaşım da kalabalığın içerisindeydi, ben de arkadaşımı kalabalığın arasından çıkarmak için gittim. Şu an sosyal medyada benim üzerinde bir linç kampanyası var. Olay saptırılıyor. O gün Filistin yürüyüşü olduğunu dün akşam öğrendim. Arkadaşın elinde tuttuğu bayrak Tevhid bayrağıymış, bayrağın ne olduğunu bilmiyordum. Tehditvari hiçbir eylemde bulunmadım, orada ortalığı karıştıran başkasıdır. Ben oradaki kimseyi tanımıyorum, 14 yıldır o sokaktayım, şu ana kadar hiçbir problem olmamıştır. Suçlamaları kabul etmiyorum." Hakimlik, H.K.T.'nin 'Nitelikli yağmaya teşebbüs' suçundan tutuklanmasına karar verdi.

kelime-i-tevhid-bayragi-hilafet-bayragi-0301204

kelime-i-tevhid-bayragi-hilafet-bayragi-0301204-1

Editör: Mevlüt Peker