Üzerinde "La ilahe illallah Muhammeden Rasulullah" yani “Allah'tan başka ilah yoktur, Muhammed onun elçisidir” ifadesi yazılı olan, İslam'ın temel inancı olan tevhid inancını simgeleyen Kelime-i Tevhid bayrağını taşıyan kişiye hakaret eden ve fiili müdahalede bulunan şüpheli tutuklanarak cezaevine konuldu.

YÜRÜYÜŞ VE YAŞANAN GERGİNLİK

23 Nisan Cumartesi günü, Eskişehir Gazze Platformu tarafından İsrail'in saldırılarına karşı Filistin'e destek yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüş sırasında ‘Kelime-i Tevhid’ yazılı bayrak taşıyan Y.U. isimli kişiye, H.K.T. adında bir zanlı tepki gösterdi. H.K.T., Y.U.'ya bayrağı bırakması yönünde baskı yaparken küfürlü ifadeler kullanıp gerginliğe sebep oldu.

Eskisehir Kelimei Tevhid 26042024 Iha1

SORUŞTURMA VE GÖZALTI SÜRECİ

Olayın sosyal medyada yayılmasının ardından Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, vakayla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında polis ekipleri tarafından yakalanan H.K.T., gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” ve “Nitelikli yağmaya teşebbüs” suçlamalarıyla adliyeye sevk edilen H.K.T., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HUKUKİ İŞLEMLER VE TOPLUMSAL TEPKİ

Gazze’ye destek amaçlı düzenlenen eylemlerde Müslümanlar arasında birliğin simgesi olan ve üzerinde "La ilahe illallah Muhammeden Rasulullah" yani “Allah'tan başka ilah yoktur, Muhammed onun elçisidir” ifadesi bulunan Kelime-i Tevhid bayrağına cehalet ya da İslam hazımsızlığı sebebiyle son dönemlerde yaşanan saldırılar büyük tepki topluyor. Bu son olayda saldırganın tutuklanarak cezaevine konulması, halk arasında kin ve düşmanlığı körükleyici davranışlarla mücadelenin önemini bir kez daha gözler önüne seriyor. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığının hızlı ve kararlı tutumu, benzer olaylara karşı caydırıcı bir örnek teşkil ediyor.

İLGİLİ HABER: HİLAFET BAYRAĞI İLE KELİME-İ TEVHİD BAYRAĞI ARASINDAKİ FARK NEDİR? >>>

Editör: Mevlüt Peker