Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Erdoğan Bayraktar'a yönelik hakaret iddiaları nedeniyle yargılandığı davada yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul 51. Asliye Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşen duruşmada, Kılıçdaroğlu "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret" suçlamasıyla 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası talebiyle karşı karşıya kaldı.

SAVCI MÜTALAASINI AÇIKLADI

Cumhuriyet Savcısı, davada müşteki Bayraktar'ın şikayetçi olmadığını belirten dilekçe sunduğunu ifade etse de, suçun re'sen takip edilenler arasında olduğunu belirtti. 2014 yılında yapılan bir toplantıda basın mensuplarının da bulunduğu bir ortamda "hırsızlar" ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerinin düşünce özgürlüğü çerçevesinde kalmadığı vurgulandı.

HAPİS CEZASI TALEBİ VE SAVUNMA SÜRECİ

Savcılık, Kılıçdaroğlu'na yönelik 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası talebinde bulundu. Duruşmada, Kılıçdaroğlu'nun avukatı savunma hazırlayabilmek için mahkemeden süre talebinde bulundu.

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme, sanık avukatının talebini kabul ederek, mütalaaya karşı savunma hazırlanması için süre verilmesine karar verdi ve duruşmayı erteledi.

Editör: Mevlüt Peker