KENT ŞEKER İSRAİL MALI MI?

Kent Gıda, Bubblicious, Missbonbon, Tofy, Madlen, Şıpsevdi, Topitop, Missbon, Tofita, Tipitip, Olips, Milka, Oreo, Falım, First, Jelibon, Toblerone gibi popüler markalarla tanınmaktadır. İstanbul merkezli Kent Gıda, Türkiye'nin en büyük sakız, şeker, şekerleme, lolipop, draje, çikolata, bisküvi şirketlerinden biridir. Fakat KENT ŞEKER, 2010 yılında ABD merkezli Kraft Foods tarafından satın alındı ​​ve Kent Gıda, Kraft Foods bünyesine girdi.

Kent Şeker, Mondelez International’ın alt markasıdır. Çatı kuruluş Mondelez, The Kitchen Hub ve Torr isimli iki İsrail’li gıda girişimine yatırımda bulunmuştur. İsrail’de ekonomik ilişkilerini hem operasyonel olarak hem de AR-GE yatırımları ile pekiştirmektedir. Nitekim bahsi geçen girişimleri kuranlar arasında zaten Mondelez’in eski çalışanları da bulunmaktadır.

Kent Şölen 1

ŞÖLEN İSRAİL MALI MI?

Şölen 1

Ramazan Bayramı denilince akla ilk gelen bayram şekerini almak isteyenler Şölen markanın kimin malı olduğunu, İsrail malı olup olmadığını araştırıyor. Peki, Şölen kimin malı? Şölen İsrail malı mı? Kent şeker kimin malı? Kent şeker İsrail malı mı?

Kent Şölen

Dünyanın şekerleme alanında en önemli listelerinden biri olan "Candy Industry Top 100" listesinde 2014 yılında 49. sırada yer alan firma, Biscolata, Milango, Ozmo, Wapps, Luppo, Lokkum, Nutymax, Greta gibi lokal ve uluslararası pazarlarda başarıya ulaşmış markaları bünyesinde bulundurmaktadır. Şölen, İsrail malı değildir. Şölen, 1989 yılında Gaziantep’te Çoban ailesi tarafından kurulmuştur.

Editör: Nurseli Fırat