İstanbul'da gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm çalışmaları için hak sahiplerine verilecek maddi destek miktarı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, hak sahiplerine bir konut için 700 bin liraya kadar hibe ve 700 bin liraya kadar kredi desteği sağlanacak. İş yerleri için ise 350 bin liraya kadar hibe ve 350 bin liraya kadar kredi verilecek.

Istanbulda Kentsel Donusume Destek Kararlari Resmi Gazetede Yayimlandi 23Subat 2024 1

KARŞILIKSIZ 100 BİN LİRA

Kredilerin vadesi 10 yıl olacak ve ilk 12 taksitte faiz uygulanmayacak. Kredi verilirken hak sahiplerinin gelir ve kredi puanı değerlendirmesi yapılmayacaktır. Kentsel dönüşüm kapsamında evi etkilenen kiracılara bir defaya mahsus olmak üzere karşılıksız 100 bin lira tahliye desteği verilecek.

Turk Lirasi T L Para 22112023 Yandex 126

Ayrıca riskli yapıların bulunduğu parsellerde, projedeki bağımsız bölüm sayısının veya inşaat alanının mevcut bağımsız bölüm sayısının bir buçuk katını geçmesi durumunda hibe ve kredi desteğinden yararlanılamayacaktır.

Adiyaman Diyarbakir Sanliurfa Deprem Konutlari 06022024 Aa (18)

“İSTANBUL'UN KENTSEL DÖNÜŞÜMÜNÜ HIZLANDIRACAĞIZ"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki söz konusu karara ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ”İstanbul'un kentsel dönüşümü için başlattığımız 'Yarısı Bizden' kampanyası kapsamında vereceğimiz destek paketi yürürlüğe girdi. 700 bin TL hibe, 700 bin TL kredi, 100 bin TL tahliye desteği olmak üzere toplam 1,5 milyon TL destek ile İstanbul’un kentsel dönüşümünü hızlandıracağız” ifadelerine yer verdi.

Editör: Zeynep Baş