Aydın'ın Söke ilçesinde 14 Aralık 2023 tarihinde evden çıkıp bir daha dönmeyen Şerafettin Akalın'ın cesedi başı vücudundan ayrılmış şekilde bulundu. Jandarma ekiplerinin kurduğu özel ekip, cinayeti A.Ö.'nün işlediğini ortaya çıkardı. Gözaltına alınan A.Ö., sorgu işlemleri sırasında suçunu itiraf etti.  

ÖZEL EKİP KURULDU

Kamuoyuna "Kesik baş cinayeti" olarak yansıyan olayın ardından, kimlik bilgileri tespit edilen Şerafettin Akalın'ın katil ya da katillerinin yakalanması amacıyla Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından özel bir ekip kuruldu. Ayrıca Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Başkanlığı'na bağlı JASAT ekipleri tarafından çalışmalara destek sağlandı.

Kesik1

EŞ ZAMANLI OPERASYON 

Yapılan çalışma sonucunda özel bir klinikte diş hekimi olarak çalıştığı öğrenilen A. Ö. ve V.Ö. isimli kişiler, "kasten öldürme" olayının şüphelisi olarak tespit edildi. Söke Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile şüphelilerin, İzmir Torbalı ilçesindeki bir ve Aydın'ın Söke ilçesindeki üç adres olmak üzere toplam 4 adresine operasyon düzenlendi. Operasyonlarda üç şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Kesik2

İTİRAF ETTİ

Yakalanan şüphelilerden A.Ö., yapılan sorgu sırasında suçunu itiraf etti. A.Ö. yol kenarında bekleyen Şerafettin Akalın'ın yanına gittiğini, arazide yürürlerken tartışmaya başladıklarını, Akalın'ın kendisine baltayla saldırmasının ardından cinayeti işlediğini söylediği öğrenildi. Suçunu itiraf eden A.Ö. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna sevk edilirken, diğer şüpheliler H.Ö. ve V.Ö. salıverildi.

Editör: Ozan Barış Erim