Gazze Şeridi'nin güney bölgesinde bulunan Han Yunus kentindeki Nasır Hastanesi, İsrailli keskin nişancıların açtığı ateş sebebiyle yeni savaş suçuna sahne oldu. Saldırıda 7 kişi yaşamını yitirdi, 14 kişi yaralandı.

FİLİSTİN SAĞLIK BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaşanan alçak saldırıyla ilgili bir açıklama yaparak, "İsrailli keskin nişancılar, Nasır Hastanesi'nde bulunan sağlık çalışanları ve sığınan sivillerden 7'sini öldürdü, 14'ünü ise yaraladı" dedi. Kudra, keskin nişancıların hastaneyi tamamen kuşatma altına alarak hareket eden her hedefe ateş açtığını belirtti.

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜNDEN AÇIKLAMA

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, İsrail güçlerinin Han Yunus'taki Nasır Hastanesi çevresindeki çatışmalar nedeniyle hasta ve sağlık personelinin güvenliği konusunda ciddi endişelerini dile getirdi. Ghebreyesus, DSÖ misyonunun hastaneye ulaşımının engellendiğini ve sağlık hizmetlerinin hedef alınmaması gerektiğini vurgulayarak, Gazze için ateşkes çağrısında bulundu.

HASTANELER KUŞATMA ALTINDA

İsrail ordusunun, Han Yunus'ta bulunan Nasır Hastanesi başta olmak üzere, Filistin Kızılayı merkezi ve Kızılaya bağlı Emel Hastanesi'ni iki haftadan uzun bir süredir kuşatma altında tuttuğu bilgisi paylaşıldı. Bu kuşatma, bölgedeki insani durumun daha da kötüleşmesine neden oluyor.

Editör: Mevlüt Peker