Mersin'in Anamur ilçesinden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Girne limanına 1,5 saatte ulaşım sağlayacak feribot seferlerinin haziran ayında başlayacağı açıklandı. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, projenin detaylarını ve önemini anlattı.

Mersin Kktc Seferler 30052024 Iha (3)

EN YAKIN NOKTA

Vali Pehlivan, Anamur'un Kıbrıs'a en yakın nokta olduğunu belirterek, "450 kişilik bir feribot kiralandı. Haziran ayı içinde seferler başlayacak. 1,5 saatte KKTC Girne limanına buradan seyahat yapılabilecek" dedi.

Mersin Kktc Seferler 30052024 Iha (4)

İSKELE VE GÜMRÜK HAZIR

Anamur ilçesinde yapılan iskele, feribot seferleri için hazır hale getirildi. Valilik öncülüğünde ilçe kaymakamlığı, Ticaret ve Sanayi Odası ile iş adamlarının desteğiyle organizasyonu sağlayacak bir şirket kuruldu. Gümrük binasıyla birlikte hazır olan iskeleden KKTC'ye ulaşım sağlanacak.

Mersin Kktc Seferler 30052024 Iha (1)

Vali Pehlivan, iskeleyi yerinde inceledi ve seferlerin haziran ayı içerisinde başlayacağını duyurdu. "2019 yılında burası feribot ve deniz uçağı iskelesi olarak yapıldı. 2021 yılında da birimlerin yer alacağı bina yapılmıştı. Yapıldığı günden bugüne buraya bir fonksiyon yükleme konusuydu," ifadelerini kullandı.

Mersin Kktc Seferler 30052024 Iha (5)

FONKSİYONEL GÜMRÜK ALANI

İskelede bulunan gümrük kapısının fonksiyonel olmadığını belirten Vali Pehlivan, "Burada şimdi gümrüklü bir alan oluşturuluyor. Liman başkanlığımız var, emniyet birimlerimizi oluşturuyoruz. Yolcu giriş çıkışlarına kadar burada düzenlemeler yapıldı, yapılmaya da devam ediyor" dedi.

Mersin Kktc Seferler 30052024 Iha (2)

TURİZM POTANSİYELİ

Seferlerin başlamasından sonra turizm amaçlı teknelerin gelip gideceğini vurgulayan Pehlivan, "Anamur turizm potansiyeli olan bir ilçemiz. Bu iskeleye tam da zamanında bir fonksiyon vermiş olduk. Turizm hareketliliğini artıracak yol çalışmaları, beraberinde burada deniz yoluyla ulaşımla ilgili bir adım sadece Anamur'a değil, çevre ilçelere de hizmet edecek" şeklinde konuştu.

Mersin Kktc Seferler 30052024 Iha (6)

Vali Pehlivan, bu adımın, sadece Anamur’a değil, Antalya, Karaman, Konya, Adana ve Niğde’ye kadar İç Anadolu'nun diğer illerine de hizmet edeceğini belirtti ve "Bu bir başlangıç" dedi.

Turkiye Kibris 30052024

Anamur Girne 30052024