Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 10 Ocak 2023 tarihindeki Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup konuşmasında kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle dönemin Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a 100 bin Türk Lirası manevi tazminat ödemeye mahkum edildi.

KILIÇDAROĞLU’NUN AVUKATI “İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ” DEDİ

Ankara 36. Asliye Hukuk Mahkemesindeki duruşmaya tarafların avukatları katıldı. TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar'ın avukatı, dava konusu beyanlarla müvekkilinin kişilik haklarının ihlal edildiğini kaydederek manevi zararın giderilmesini isterken, Kemal Kılıçdaroğlu'nın avukatı ise beyanların ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu, hakaret içermediğini savundu.

Hulusi Akar 04062024

100 BİN TL VE KINAMA CEZASI

Davayı kabul eden Hakim İbrahim Enes Çelik, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Hulusi Akar'a 100 bin TL manevi tazminat ödemesine, Türk Borçlar Kanunu'nun 58/2. maddesi gereğince Kemal Kılıçdaroğlu'nun "kınanmasına" ve hüküm özetinin tirajı en yüksek iki gazetede yayımlanmasına karar verdiğini açıkladı.

Kemal Kilicdaroglu Tbmm Grup Toplantisi 04062024 1

AĞIR HAKARET VE İTHAMLAR…

Hulusi Akar'ın avukatı Samet Can Olgaç, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 10 Ocak 2023'te partisinin TBMM Grup toplantısındaki konuşmasında, o dönem Milli Savunma Bakanı olan Hulusi Akar'a "ağır hakaret ve ithamlarda" bulunduğu gerekçesiyle 100 bin TL’lik manevi tazminat davası açmıştı. Dava dilekçesinde Kılıçdaroğlu'nun "kınanması" ve buna ilişkin kararın tirajı en yüksek iki gazetede yayımlanması talebi de yer alıyordu.