Avustralya'nın Sydney kentindeki Christ The Good Shepherd Kilisesi'nde gerçekleşen ve 4 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan bıçaklı saldırı, resmi makamlarca "terör eylemi" olarak tanımlandı. New South Wales (NSW) eyaletindeki Wakeley bölgesinde yer alan kilisede dün meydana gelen saldırının ardından başlatılan soruşturma tüm hızıyla devam ediyor.

Piskopos Mar Mari Emmanuel 15042024 1

NSW BAŞKOMİSERİ'NDEN AÇIKLAMA: TERÖR SALDIRISI KESİNLEŞTİ

NSW Başkomiseri Karen Webb, yaptığı açıklamada saldırının terör eylemi olduğunu kesin bir dille ifade etti. Webb, saldırının detaylarını ve 16 yaşındaki saldırganın tek başına hareket ettiğini belirterek, soruşturmanın NSW Ortak Terörle Mücadele Ekibi (JCTT) tarafından yürütüleceğini açıkladı. JCTT'nin, NSW polisi, Avustralya Federal Polisi, Avustralya Güvenlik İstihbarat Teşkilatı ve NSW Suç Komisyonu üyelerinden oluştuğu bilgisi paylaşıldı.

Piskopos Mar Mari Emmanuel 15042024 4

16 YAŞINDAKİ SALDIRGAN KISA SÜREDE ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Dün akşam kiliseye gelen 16 yaşındaki saldırgan, elindeki bıçakla Piskopos Mar Mari Emmanuel başta olmak üzere 4 kişiyi yaraladı. Kilise cemaatinin hızlı müdahalesiyle etkisiz hale getirilen genç saldırgan, polis tarafından gözaltına alındı.

Piskopos Mar Mari Emmanuel 15042024 5

KİLİSE ÖNÜNDE GERGİNLİK ARTTI

Saldırının ardından kilise önünde toplanan kalabalık, polis ile gergin anlar yaşadı. Kalabalık, saldırganın kendilerine teslim edilmesini talep etti. Artan tansiyon sonucunda çıkan arbedede, polisler de dahil olmak üzere pek çok kişi yaralandı ve 20 polis aracında hasar oluştu.

Piskopos Mar Mari Emmanuel 15042024 6

GAZZE İÇİN DUYGULARINI ANLATMIŞTI

Avustralya'nın Sydney kentinde, Wakeley bölgesindeki Christ The Good Shepherd Kilisesi'nde bayram ayini sırasında gerçekleşen bıçaklı saldırı sonucunda ağır yaralanan Piskopos Mar Mari Emmanuel, geçtiğimiz haftalarda Gazze ile ilgili duygularını paylaşmış, Filistinlilerin yaşadığı acıları dile getirmişti. Gazze destekçisi olarak bilinen ve sıkça Filistinlilerin durumunu dile getiren Piskopos Mar Mari Emmanuel, İsrail saldırılarını da açıkça eleştiriyor hatta kınıyordu.

Piskopos Mar Mari Emmanuel 15042024 7

ÜÇ GÜN İÇİNDE İKİNCİ BÜYÜK BIKAKLI SALDIRI

Bu olay, 13 Nisan Cumartesi günü Sydney'deki bir alışveriş merkezinde 6 kişinin ölümüyle sonuçlanan bıçaklı saldırının ardından, üç gün içinde Avustralya'da gerçekleşen ikinci büyük bıçaklı saldırı olarak kayıtlara geçti. Olaylar, ülkede güvenlik endişelerini artırarak uluslararası alanda da dikkatleri üzerine çekti.

Editör: Mevlüt Peker