Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Sarıyer'de bulunan Santa Maria Kilisesi'nde gerçekleşen silahlı saldırıya ilişkin bir açıklama yaptı. Sosyal medya platformu X’teki @yilmaztunc kurumsal yönetici onaylı hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, saldırıyı şiddetle kınadığını belirten Bakan Tunç, olayla ilgili derin üzüntülerini dile getirdi.

Sariyer Santa Maria Kilisesi 28012024 Aa (5)

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bakan Tunç, maskeli iki kişinin gerçekleştirdiği silahlı saldırıda bir kişinin hayatını kaybettiğini ve bu olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın derhal soruşturma başlattığını ifade etti. Bu soruşturma kapsamında, olayın tüm detaylarının aydınlatılması için bir başsavcı vekili ve iki cumhuriyet savcısının özel olarak görevlendirildiğini belirtti.

Sariyer Santa Maria Kilisesi 28012024 Aa (4)

ŞÜPHELİLER ARANIYOR

Adalet Bakanı Tunç, açıklamasında saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin tespiti ve yakalanması için emniyet güçlerinin titiz bir çalışma yürüttüğünü vurguladı. Soruşturmanın çok yönlü ve dikkatli bir şekilde sürdürüldüğünü belirten Tunç, olayın en kısa sürede çözüme kavuşturulacağına dair güvence verdi.

Sariyer Santa Maria Kilisesi 28012024 Aa (3)

SEÇİM ÖNCESİ KAOS PLANI MI?

Olayın kişisel bir saldırı mı olduğu yoksa yaklaşan 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’ne yönelik bir kaos planının parçası mı olduğu, soruşturmalar sonucu ortaya çıkacak. Kısa süre önce Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beyoğlu’ndaki Aya Triada Rum Ortodoks Kilisesi'ni ziyaret etmişti. Murat Kurum, Santa Maria Kilisesi’ndeki saldırıyı da kınadı. Kurum sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sarıyer Büyükdere Mahallemizde bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi’ndeki ayin esnasında gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Rahip Anton Bulai’i arayarak başsağlığı dileklerimi ilettim. Yüzlerce yıllık kardeşlik hukukumuzu ve bir arada yaşama irademizi hedef alan bu alçak saldırılar asla hedefine ulaşamayacak" dedi.

Sariyer Santa Maria Kilisesi 28012024 Aa (2)

Sariyer Santa Maria Kilisesi 28012024 Aa (1)

Editör: Mevlüt Peker