İstanbul Valisi Davut Gül, Sarıyer Santa Maria Kilisesi'nde gerçekleşen silahlı saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Olay yerine giderek incelemelerde bulunan ve gazetecilere konuşan Vali Gül, saldırıyı şiddetle kınadığını ifade etti. Silahlı saldırı olayında bir vatandaşın hayatını kaybettiğini belirten Gül, olayın detaylarına dair bilgiler verdi.

Istanbul Valisi Davut Gul Santa Maria Kilisesi Saldiri 28012024 Aa2

SALDIRGANLAR ARANIYOR

Vali Gül, saldırının iki maskeli şahıs tarafından gerçekleştirildiğini belirtti ve polis ekiplerinin saldırganların tespiti ve yakalanması için yoğun bir şekilde çalıştığını aktardı. Vali, "Yaralı yok, tek bir kişiye saldırı olmuş ve maalesef bir kişi hayatını kaybetmiş. Olayın nedeni ve failleri hakkında polisimiz ve savcılığımızın araştırması devam ediyor." dedi.

Istanbul Valisi Davut Gul Santa Maria Kilisesi Saldiri 28012024 Aa1

BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Vali Gül, olayın ardından topluma başsağlığı dileyerek, saldırganların en kısa sürede yakalanarak adalete teslim edileceğinin altını çizdi. Olayla ilgili gelişmelerin ve soruşturmanın sürdüğünü vurgulayan Vali Gül, olayın tüm detaylarının aydınlatılacağına ve adaletin yerini bulacağına dair güvence verdi.