Genç, yakışıklı, karizma, romantik, hassas, duygusal, zengin… Kim Yosh için daha nicesi… Dünyaca ünlü futbolcu Kim Yosh’tan hayranlarını, hatta ona aşık olan binlerce kadını üzecek bir haber var. Kim Yosh diye biri yok! TikTok’ta dünyaca ün kazanan Kim Yosh, gerçek bir futbolcu zannedilen fakat yapay zeka tarafından oluşturulmuş sanal bir kişilik. Yapay zeka tarafından yüzünde bir yanık ile üretilerek sanal şöhretine dramatik hava katılan Kim Yosh gerçekte var olmayan biri.

TikTok'un son dönemdeki sansasyonu Kim Yosh, başlangıçta gerçek kişilere çarpıcı benzerliğiyle dikkat çeken yakışıklı bir Koreli futbolcu olarak milyonları büyüledi. Ancak, çarpıcı bir ifşaat ortaya çıktı ve Kim Yosh'un gerçek bir kişi değil, TikTok'ta geniş bir takipçi kitlesi toplayan "Kore ve Los Angeles merkezli bir yapay zeka erkek arkadaşı" olan bir yapay zeka yaratımı olduğu ortaya çıktı.

YAPAY GERÇEKLİĞİN ORTAYA ÇIKIŞI: KİM YOSH YAPAY ZEKA MODELİ

Kim Yosh'un yapay zeka modeli, son derece gerçekçi yapısıyla, teknolojik ilerlemeler ve durumun mizahi yönü hayranları tarafından takdirle karşılandı. Şaşırtıcı bir şekilde, viral bir TikTok videosu Kim Yosh'un kız arkadaşını bir yangından kurtarırken yara izleri olduğunu iddia ederek sanal şöhretine dramatik bir hikaye ekledi.

KİM YOSH YANGIN OLAYI NEDİR?

Yapay zeka tarafından yaratılan sanal bir karakter olmasına rağmen Kim Yosh, popüler sosyal medya platformu TikTok'ta milyonların kalbini fethetmeyi başardı. Hızlı yükselişi, yapay zeka teknolojisindeki şaşırtıcı ilerlemelerin bir kanıtı ve dünya çapındaki izleyicileri hayranlık içinde bıraktı. Ancak Kim Yosh'un hikayesi, sanal varlığına dramatik bir hava katan kurgusal bir anlatının ortaya çıkmasıyla beklenmedik bir hal aldı.

Kim Yosh'un bir K-pop idolüne benzerliği ve yakışıklı bir Koreli futbolcu kimliği başlangıçta pek çok kişiyi onun gerçekliğine ikna etti. Gerçekte Kim Yosh, etkileyici atletik beceriler sergileyen ve TikTok'ta çekici bir varlık gösteren bir yapay zeka yaratımı. Kimliğini çevreleyen kafa karışıklığı, yapay zekanın gerçeklik ve kurgu arasındaki çizgileri bulanıklaştırma gücünü gösteriyor.

KIM YOSH YANGIN HİKAYESİ

“Kim Yosh Yangın Kazası” etrafında dönen kurgusal hikaye, trajik bir yüz yanma olayını tasvir eden viral bir TikTok videosunu içeriyor. Bu olay, Kim Yosh'un sanal kişiliğine dramatik ve duygusal bir derinlik katarak zaten ilgisini çekmiş bir kitlede yankı ve hayranlık uyandırdı. Bu ayrıntıların, özenle hazırlanmış bir anlatının tamamen kurgusal unsurları olduğunu, gerçek olaylara dayanmadığını, eğlence için yaratıldığını anlamak çok zor. Kurguya göre Kim Yosh son derece başarılı, çok yakışıklı, esprili ama hayatı da dram ve travmalarla dolu. Kim Yosh'un yüzündeki iz, hem onun fedakarlık ve cesaretini hem aşkını ve bağlılığını ortaya koyuyor. Diğer taraftan da karizmasını, yakışıklılığına farklı bir dokunuş olarak görülüyor. Senaryoya göre Kim Yosh, aşık olduğu kız arkadaşını bir yangından kurtarırken yaralandı. Kim Yosh’un bu olayı hiçbir zaman unutamayacağı bir de izi kaldı. Kim Yosh’un yüzündeki yanık izi bu şekilde anlatıldı.

KIM YOSH'UN SANAL ŞÖHRETİ: YAPAY ZEKA İLERLEMESİNİN VİTRİNİ

Kim Yosh'un sanal şöhreti, yapay zeka teknolojisindeki inanılmaz gelişmeleri örnekliyor. Kim Yosh gibi gerçekçi sanal kişilikler yaratma yeteneği, eğlence ve sosyal medya alanlarında yapay zekanın gelişen yeteneklerini vurguluyor. Kim Yosh gibi sanal kişilikler, çevrimiçi fenomenlerin manzarasını yeniden şekillendiriyor ve dijital çağda teknoloji ve hikaye anlatımının kesişimi hakkında soruları gündeme getiriyor.

Editör: Mevlüt Peker