Ev sahibi kiracı anlaşmazlıklarına bir yenisi daha eklendi. Yalova'da yaşayan Ayşe Yeniçe, mobil bankacılık üzerinden her ayın 1'inde kirasını düzenli şekilde yatırdı ancak fark edemediği ufak bir detay nedeniyle dünyası başına yıkıldı. 

30 LİRALIK EFT KESİNTİSİNE TAHLİYE KARARI

Ekran Haber'in özel haberine göre; Mobil bankacılık üzerinden yatırdığı kiradan 30 liralık EFT ücreti kesintisini fark etmeyen Yeniçe hakkında ev sahibi, "eksik kira yatırıyor" diyerek tahliye davası açtı. Ev sahibini haklı bulan mahkeme, Yeniçe'nin eksik kira yatırdığına hükmederek evin boşaltılmasını kararlaştırdı.

4-15

"BEN TAM GÖNDERDİĞİMİ DÜŞÜNÜYORDUM"

3 yıldır aynı evde oturduğunu söyleyen 60 yaşındaki kadın, "Ben tam gönderdiğimi düşünüyordum. Meğerse banka EFT ücreti kesiyormuş akşam üzeri olduğu için. Benim kiram 1500 liraydı, her ayın 1'inde akşam üzeri gönderdiğim için banka bundan 30 TL EFT ücreti kesiyormuş. Ev sahibine eksik para gidiyormuş." dedi.

KÜÇÜK HATA BÜYÜK BİR BEDELE MAL OLDU

Yeniçe'nin avukatı ise, Yargıtay'ın kira uyuşmazlıklarında belirli kararları olduğunu söyledi. Kararlar kapsamında kirasını eksik ödeyen kiracının tahliye edildiğini belirten avukat, "Müvekkilim küçük bir maddi hata yüzünden büyük bir bedel ödedi." ifadelerini kullandı.

Editör: Sinan Turp