Ankara'da bir apartmanın girişine asılan ‘Bu binada kiralık daire yoktur’  uyarısı dikkat çekerken,  işin arkasında dolandırıcıların yeni bir oyunu olduğu ortaya çıktı.

Ekran Haber'in özel haberine göre, ilanı yazan bina sakinleri de uyarıyı dolandırıcıların tuzağına düşen onlarca kişi için asmıştı.

İddialara göre Ankara’nın en nezih semtlerinden Bahçelievler’deki bir daire meşhur emlak sitesinden kiralık ilanına çıakrılmıştı. 8 bin lira kirası ve eşyalı olması ile yüzlerce kişiyi kendine çeken daire aslında dolandırıcıların tuzağından başka bir şey dedildi.

GERÇEĞİ ÖĞRENEN ŞOKE OLDU

Dolandırıldığından habersiz dairenin konumuna giden kişiler, apartman sakinlerinin zillerine basarak daireyi soruyorlardı. Ancak apartmanda kiralık daire yoktu. Gerçeği öğrenen onlarca kişi dolandırıcılara kaptırdığı kapora parayla kala kalıyordu. 

sahte-kiralik-show-oze2

GÜNDE EN AZ 10 KİŞİ GELİYORDU

Günde en az 10 kişinin kiralık dairesi olmayan apartmana ev bakmaya geldiğini ve dolandırıcılara binlerce lira kapora verdiğini söyleyen bina sakinleri de durumdan bezmişti. Her gelene durumu açıklamaya çalışan apartman sakinleri çareyi apartmanın girişine ‘Bu binada kiralık daire yoktur’ yazısında buldu

BİNA SAKİNLERİNİ BEZDİRDİ

Yaşadıklarını anlatan bina sakinleri, “Geliyor adam buraya, zile burada diyor. Kiralık ev var mı? Kiralık ev yok diyoruz. Ondan sonra ısrar ediyor ‘burada var’ diyor, bıktık artık’ derken en çok öğrencilerin kandırıldığını belirtti.

POLİSLER, ÖĞRENCİLER, AVUKATLAR...

İddiaya göre sözde ev sahibi, ilan için arayanlara Ankara dışında olduğunu, kendisinin bir sonra gün geleceğini ve evi ancak o şekilde gösterebileceğini söylüyordu. Bu süreçte evi başkasına kaptırmak istemeyenler dolandırıldığından habersiz neredeyse kira bedeli kadar depozito ödüyordu.

sahte-kiralik-show-ozel

O dolandırıcılar, polisleri, öğrencileri, avukatları, hatta hataylı depremzedeleri bile tuzağa çekmişti.

Dolandırıcılar şikayetçi olurken, apartman sakinleri de bu yazı sayesinde bir nebze de olsa rahat nefes aldı. Artık kapıları kiralık ev arayanlar tarafından çalınmıyor.
 

Editör: Şeyda Karaca