İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya platformu X’teki kurum yöneticisi onaylı @AliYerlikaya hesabından duyurduğuna göre, Hollanda tarafından Interpol Kırmızı Bülteni ile "Uyuşturucu Madde Ticareti" suçundan aranan uyuşturucu kartelinin elebaşı Rawi Ali Qureshi, İstanbul Kağıthane'de gerçekleştirilen "Kartel-5" operasyonuyla yakalandı.

Rawi Ali Qureshi Interpol 03022024 (2)

Rawi Ali Qureshi Interpol 03022024 (3)

RAWI ALI QURESHI KİMDİR?

Hollanda'da uyuşturucu ticareti ve ithalatının önemli bir figürü olan Rawi Ali Qureshi, dünya çapında geniş bir suç ağına liderlik ediyor. Yapılan operasyon ve istihbarat çalışmaları sonucunda, Qureshi'nin toplamda 6 ton uyuşturucu maddeyi gemi, sürat tekneleri ve havayoluyla Hollanda'ya sevk ettiği tespit edildi. Ayrıca, uyuşturucu maddeler için depolama tesisleri organize ettiği ve finansörlüğünü yaptığı belirlendi.

Rawi Ali Qureshi Interpol 03022024 (4)

Rawi Ali Qureshi Interpol 03022024 (5)

“KAHRAMAN POLİSLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM”

Operasyonun başarısında emeği geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele, İstihbarat, Göçmen Kaçakçılığı ve Hudut Kapıları Şube Müdürlükleri takdirle anıldı. Bakan Yerlikaya, operasyonu düzenleyen kahraman polisleri tebrik ederek, onların milletin duasıyla korunacağını ifade etti.

Rawi Ali Qureshi Interpol 03022024 (6)

Rawi Ali Qureshi Interpol 03022024 (7)

TÜRKİYE’NİN HUZURU İÇİN MÜCADELEYE DEVAM

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'nin ulusal ve uluslararası organize suç örgütleri ile zehir tacirlerinden temizlenmeye devam edeceğinin altını çizdi. Bakan, bu mücadelenin Türkiye'nin huzuru için önemli olduğunu vurguladı.