Türkiye’de uyuşturucuyla mücadelede geniş kapsamlı operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda uyuşturucu ticaretinin ve kullanımının önüne geçmek için ekipler ince eleyip sık dokuyor.

KIRMIZI BÜLTENLE ARANIYORDU

İstanbul'da düzenlenen "KARTEL OPERASYONU" ile İtalya ve Arnavutluk makamlarının işbirliği sonucunda, kırmızı bültenle aranan ve Güney Amerika'dan Avrupa'ya uyuşturucu sevkiyatı yapan "KOMPANİO BELLO" isimli uyuşturucu kartelinin lideri Dritan REXHEPI yakalandı. Rexhepi, İtalya ve Arnavutluk adli makamları tarafından "Kasten Adam Öldürme, Uyuşturucu, Adam kaçırma/Hürriyetten yoksun bırakma, seyahat belgesinde sahtecilik, silah ve mühimmat" suçlarından kırmızı bültenle aranıyordu.

uyuşturucu karteli kırımızı bülten iha

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA DUYURDU

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Aziz Milletimiz bilmesini isterim ki; Ülkemizi ulusal ve uluslararası organize suç örgütlerinden, zehir tacirlerinden temizlemeye kararlıyız" ifadelerini kullandı. Uyuşturucu ticareti ve kullanımıyla mücadele kapsamında yapacakları çalışmaların kararlılıkla hız kesmeden devam edeceğini vurguladı.

Editör: Zeynep Baş