Özgü Namal ile Özcan Deniz’in başrollerinde yer aldığı “Kızıl Goncalar” dizisinin Okmeydanı Darülaceze’deki çekim izinleri Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan gelen talimatla iptal edildi. Peki, Kızıl Goncalar yayından kalktı mı, neden kaldırıldı? Kızıl Goncalar çekimleri durduruldu mu? İşte son durum...

KIZIL GONCALAR YASAKLANDI MI?

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) FOX TV'de yayımlanan "Kızıl Goncalar" adlı diziye ilişkin şikayetler üzerine inceleme başlattığını duyurmuştu. Haftalık olağan toplantısını yapan Kurul diziyle ilgili karar aldı. Diziye 'toplumun milli ve manevi değerlerine' aykırılık iddiasıyla yüzde 3 idari para 2 kez de program durdurma cezası verildi.

KIZIL GONCALAR YAYINDAN KALKTI MI?

Kızıl Goncalar dizisi ile ilgili RTÜK'e gelen şikayetler üzerine inceleme başlatılacağı açıklandı. Bu gelişmenin ardından dizinin yapımcı şirketi Gold Film, çekimler için alınan izinlerin iptal edildiğini duyurdu. Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne bağlı İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmede, dizi için alınan izinlerin iptal edildiği belirtildi.

Kızıl-Goncalar-1

KIZIL GONCALAR ÇEKİMLERİ DURDURULDU MU?

Dizinin çekimleri için aylarca süren ve büyük bütçelerin ayrıldığı mekanlar olan Hanımlar Eğitim ve Kültür Vakfı'na ait Bayrampaşa Medresesi ve İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları ve Mensupları Vakfı binası (Siyasal Vakfı) artık çekimlere izin verilmeyeceği açıklandı. Müdürlük, bu kararı diziyle ilgili kamuoyu baskısı ve RTÜK'ün inceleme başlatmasını gerekçe gösterdi.

Kızıl-Goncalar-4

Bu durum dizinin yapım şirketini zor durumda bırakarak çekimlerin farklı mekanlarda gerçekleştirilmesi gerekliliğini ortaya çıkardı. Ancak, dizinin final yapacağına dair öne sürülen iddiaların doğru olmadığı belirtildi.

Kızıl-Goncalar-3

KIZIL GONCALAR DİZİSİ OYUNCULARI

Başrollerini Özcan Deniz ve Özgü Namal paylaşmaktadır. Diğer önemli oyuncular arasında Mert Yazıcıoğlu, Erkan Avcı, Hazal Türesan, Mert Turak, Selen Öztürk, Şerif Erol, Duygu Sarışın, Tuğrul Tülek, Yakup Turgut, Sitare Akbaş, Mina Demirtaş, Esma Yılmaz, Zehra Kelleci, Tuana Gizem Uzunlar gibi isimler bulunmaktadır.

Kızıl-Goncalar-5

KIZIL GONCALAR DİZİSİ KONUSU

Dizi, seküler bir Atatürkçü olan Levent ile mutaassıp bir tarikatın içinde yaşayan Meryem'in kaderlerinin kesişmesini konu alır. İnanç ve fikir ayrılıklarına rağmen, evlat kavramının ön plana çıktığı bir hikayede, anneliğin ve babalığın birleştirici gücü vurgulanmaktadır. Dizi, İstanbul ve Van gibi farklı şehirlerde çekilmektedir. İlk sahneleri Van'da çekilen dizinin çekimleri daha sonra İstanbul'da devam etmektedir.