Kızılay Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, 2024 yılı kurban bedel fiyatlarının yurt içi ve Gazze için 11.750 Türk Lirası, yurt dışı için ise 4300 Türk Lirası olarak belirlendiğini açıkladı.

KURBAN KAMPANYASI TANITIMI

Kızılay'ın gelenekselleşen Kurban Bayramı kampanyası "Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye" sloganıyla bu yıl da devam ediyor. Kampanya lansmanı Ankara'da bir otelde gerçekleştirildi. Türkiye dahil 21 ülkede 128 bin hisselik kurban kesmeyi hedefleyen Kızılay, Et ve Süt Kurumu iş birliğiyle hazırlayacağı kurban paylarını bu yıl 3 milyon 800 bin kişiye ulaştırmayı amaçlıyor.

2024 KURBAN BEDELLERİ

Lansmana katılan Kızılay Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, 2024 yılı kurban bedel fiyatlarının yurt içi ve Gazze için 11.750 lira, yurt dışı için ise 4300 lira olarak belirlendiğini açıkladı.

Fatma Meriç Yilmaz Kizilay Baskani 14052024 Iha

2023 YILINDAKİ FAALİYETLER

Yılmaz, 2023 yılında Kızılay'ın yaptığı faaliyetlere değinerek, geçen yıl deprem bölgesine öncelik verdiklerini belirtti. "Yurt içindeki kurbanları konserve yaparak dağıtıyoruz. Yurt dışında ise taze et şeklinde gerçekleştiriyoruz. Geçen sene bir değişiklik yaparak konteynerlere geçmiş depremzede aileler kendi kazanlarını kaynatabilsinler diye şoklanmış paketler oluşturduk. 2.75 kilogramlık bu paketleri küçük buzdolaplarına sığacak şekilde hazırladık ve 25 bin adet dağıttık." dedi.

GEÇEN YILIN KAPSAMI

Yılmaz, 2023 yılında Türkiye dahil 22 ülkede 106 bin hisseyi yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine taze et olarak ulaştırdıklarını, yurt içinde ise 19.600 hisseyi hem konserve hem de taze et şeklinde dağıttıklarını belirtti. Bu operasyonlar sayesinde toplamda 2 milyon 900 bin kişiye hisse teslim edildi.

2024 HEDEFLERİ

Bu yıl 128 bin hisseye ulaşmayı hedeflediklerini açıklayan Yılmaz, "Kurban planlaması önceden yapılıyor. Bu rakamları belirlerken organizasyonu en doğru şekilde yapmaya çalışıyoruz. Bu rakamlar yukarıya doğru esneyebiliyor ama genelde belirlediğimiz rakama ulaştığımızda kurban alımımız sona eriyor. 128 bin hissenin 28 binini yurt içinde, 100 binini ise yurt dışı operasyonlarımız için ayırdık." diye konuştu.

HEDEF 3 MİLYON 800 BİN KİŞİ

Kızılay olarak 3 milyon 800 bin kişiye ulaşmayı hedeflediklerini belirten Yılmaz, "Operasyonu Türkiye dahil 21 ülkede gerçekleştireceğiz. Geçen seneden farklı olarak Gazze'yi Türkiye'nin içine alarak buradan yöneteceğiz. Türkiye'de bu yıl yine konserve modeline döndük. Et ve Süt Kurumu ile iş birliği yaparak konservelerimizi hazırlayacağız ve yıl boyu dağıtacağız." dedi.

DEPREM BÖLGESİNDE DEVAM EDEN ÇALIŞMALAR

Deprem bölgesindeki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmadıklarını dile getiren Yılmaz, "Son depremzede yuvasına kavuşup, yastığa başını huzurla koyana kadar deprem bölgesinden ayrılmayacağız. Kurban döneminde de onlarla birlikte olacağız, bazen kavurma yapacağız, bazen bayram şenlikleri düzenleyeceğiz ve bayram kıyafetlerini dağıtacağız. Sizlerin emanetlerini de deprem bölgesine ulaştırmaya çalışacağız.," şeklinde konuştu.