6-8 Ekim 2014’te çıkan sokak eylemlerine ilişkin aralarında terör örgütü PKK elebaşlarının yanı sıra eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu davada karar açıklandı. Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde 18'i tutuklu, 18'i tutuksuz, 72'si de firari 108 sanığın yargılandığı davada hüküm açıklandı.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'A 42 YIL HAPİS CEZASI VERİLDİ

2016 yılından bu yana tutuklu bulunan eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'a toplam 42 yıl hapis cezası verildi.

AHMET TÜRK'E 10 YIL HAPİS 

DEM Partili Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'e "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 10 yıl hapis cezası verildi. Alp Altınörs, "Devletin birliği ve bütünlüğünü bozma suçuna yardımdan" 18 yıl, "Suç işlemeye tahrik" suçundan ise 4 yıl 6 ay hapse mahkum edildi. Ali Ürküt'e devletin birliğini bozma suçuna yardım suçundan 13 yıl 4 ay, suç işlemeye tahrik suçundan da 3 yıl 9 ay hapis cezası verildi.

FİGEN YÜKSEKDAĞ'A 30 YIL 3 AY HAPİS 

Eski HDP eş genel başkanı Figen Yüksekdağ, "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet, Terör örgütü propagandası, Seçim yasaklarına aykırı hareket etmek" suçlarından toplam 30 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

GÜLTAN KIŞANAK VE SEBAHAT TUNCEL'E 12'ŞER YIL HAPİS VE TAHLİYE

Sanık Gültan Kışanak ve Sebahat Tuncel ise "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 12'şer yıl hapis cezasına çarptırıldılar. Tutuklulukta geçirilen süreyi dikkate alan mahkeme, iki sanığın da tahliyesine karar verdi. 

BAZI İSİMLER BERAAT ETTİ

Mahkeme sanıklar Ayhan Bilgen, Aysel Tuğluk, Altan Tan ve Bircan Yorulmaz ve Sırrı Süreyya Önder hakkında beraat kararı verdi.

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu