Merve Yıldırım ve eşi Yunus Yıldırım, 4 Ağustos 2023 günü Üsküdar'daki evlerinde kıskançlık nedeniyle tartışmaya başladılar. Tartışmanın büyümesi üzerine Yunus Yıldırım, mutfaktan aldığı bıçakla eşine saldırdı. Merve Yıldırım, vücudunun çeşitli yerlerine aldığı 58 bıçak darbesiyle ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan kadın günlerce yoğun bakımda kaldı. Konuyla ilgili mahkeme süreci hala devam ederken savcılık cani koca için 34 yıl hapis istedi. 

ÖLÜMDEN DÖNDÜ

Merve Yıldırım o korkunç anları ifadesinde anlattı. Yıldırım yine bir kıskançlık kavgası yaşadıklarını anlatarak, "Alttan aldım, kahvaltı hazırladım. Sonra 2 saat tartıştık. 'İhanet ediyorsun, seni öldüreceğim. Bunun planını uzun zamandır yapıyorum' dedi. Mutfaktan bıçakla geldi. Telefonumu koridora attı ve kapıyı kilitledi. 'Seni bugün burada öldüreceğim, sen bütün kadınlara ibret olacaksın. İçeri girer 5-6 ay yatarım, elimi kolumu sallayarak çıkarım' diyerek sayamayacağım kadar bıçak darbesi vurdu" dedi. Bıçaktan kurtulmak için üstüne yorganı çektiğini ama bu sefer de cani eşinin yorganı da üstünden çektiğini söyleten Yıldırım, "Bağırmaya başladım. 'Seni buradan kimse kurtaramayacak' dedi. Bir süre sonra öldüğümü zannederek bıçaklamayı bıraktı. Baygınlık geçirmeden önce ambulans çağırması için yalvardım. Vücudumda 37 tane hayati, toplam 58 tane bıçak darbesi vardır. Yaklaşık 20 tanesi boynumdadır" diye konuştu

merve-yildirim

CANİ KOCA İFADE VERDİ

Tutuklanan Yunus Yıldırım ise "Kendime geldiğimde eşim kanlar içindeydi, ona nasıl zarar verdim anlamadım" dedi. Klasik bir savunmaya da imza atarak aldatıldığını ifade etti.

SAVCILIKTAN SKANDAL YORUM

Öldürme suçunda tasarlama olgusunun da detaylıca tanımın yapan savcılık, "Tasarlayarak öldüren şahısta bir soğukkanlılık gözlenmektedir. Bu kişinin başkasını öldürürken hiç heyecan duymamış olması ondaki ruhsal kötülüğü göstermektedir" dedi ancak şüphelinin korkunç eylemi planlayarak yada soğukkanlılıkla hareket ettiğine dair delil olmadığını da ekledi.

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu