Dehşet veren olay, dün saat 23.45 sıralarında, Ankara’nın Sincan ilçesi Mustafa Kemal Mahallesi’nde bulunan Papatya Sokak'ta meydana geldi. DHA'nın haberine göre, binada yalnız yaşayan T.Ü. (72), üst kat komşusu H.T. (41) ile çocuklarının gürültü yaptığı gerekçesiyle tartıştı. T.Ü., tartışmanın ardından kendi evinden aldığı pompalı tüfekle aileye saldırdı. H.T., annesi B. (71), eşi S. (40), oğlu M. (13) ve kızı C.T.’yi tüfekle vurdu. Bina sakini D.D., çocukların gürültüsü yüzünden sürekli tartıştıklarını, T.Ü’nün, “Sizi öldüreceğim” diyerek aileyi tehdit ettiğini ifade etti.

BİNA SAKİNİ D.D.’DEN KORKUNÇ TANIKLIK!

“Akşam çığlıklarını duyduk. Sonra tüfek sesi geldi. Saçmalar bizim camlara dahi geldi. O anda balkona çıktık. Kızımdan yardım istediler. ‘Abla bizi kurtarın, babam ile kardeşimi öldürdü. Sıra bize geliyor’ dedi. O anda, kızım telefonu almaya içeri giderken onları da balkonda katletti. Karanlıktı, görmedik, 2 el tüfek sesini duyduk. Önce baba ile erkek kardeşini vurmuş. Ondan sonra kız çocuğu ile annesi balkondaydı, sonra da onları katletti" diye konuştu.

ZİHİNSEL ENGELLİ ÇOCUK SALDIRIDAN KURTULDU

Ailenin zihinsel engelli oğlu E.T. (4) ise saldırıdan yara almadan kurtuldu. 5 kişinin hayatını kaybettiği belirlenirken, T.Ü. polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. E.T. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca koruma altına alındı. Hurdacılık yaparak geçimini sağlayan H.T., eşi, çocukları ve annesinin cenazesi, Ankara Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edildi. Turgut ailesinin akrabası bir kadın, olay yerine gelerek T.Ü.’nün evini taşladı. Dairenin camlarını kıran kadın, apartmandakilere de 'Neden bir şey yapmadınız' diyerek tepki gösterdi.

CENAZELER OTOPSİ İŞLEMİNDEN SONRA AİLENİN YAKINLARI TARAFINDAN ALINDI

Cenazeler, sabah saatlerinde Adli Tıp Grup Başkanlığı'na sevk edildi. Otopsi işlemi tamamlanan cenazeleri, aile yakınları tarafından teslim alınarak defnedilmek üzere Ayaş ilçesi Oltan Mahallesi'ne götürüldü.