Kosta Rika'nın Escazu kentinde, komşu iki kadının kavgası eşlerinin de müdahil olmasıyla büyüdü. Olay, evlerinin önünde eşlerinin kavga ettiğini gören Eduardo Ramirez Zamora ve Otoniel Orozco Mendoza'nın tartışmaya başlamasıyla şiddetlendi. Mendoza, Zamora'ya yumrukla saldırdı.

Kosta Rika Komsu Cinayeti 06062024 6

SİLAHLA KARŞILIK VERDİ

Kavga sırasında belindeki silahı hazır bulunduran Zamora, Mendoza'nın yumruklarına karşılık olarak art arda 9 el ateş etti. Güvenlik güçleri, göğsüne ve bacaklarına çok sayıda kurşun isabet eden Mendoza'nın olay yerinde hayatını kaybettiğini açıkladı. Eduardo Ramirez Zamora ise saldırının ardından tutuklandı.

Kosta Rika Komsu Cinayeti 06062024 7

SU VANASI KAVGASININ ARKA PLANI

Yerel medya, kavganın çiftler arasında ortak kullanılan su vanası nedeniyle çıktığını aktardı. İki çiftin uzun süredir bu konu yüzünden anlaşmazlık yaşadığı belirtildi.

Kosta Rika Komsu Cinayeti 06062024 4

GÖRGÜ TANIKLARININ İFADELERİ

Görgü tanıkları, Eduardo Ramirez Zamora'nın Otoniel Orozco Mendoza ile uzun zamandır problemi olduğunu ve sık sık Mendoza'nın eşi ile çocuklarını rahatsız ettiğini söyledi. Tanıklardan biri, “Mendoza'nın uyruğuyla ilgili aşağılayıcı yorumlar yapıyordu” dedi. Ayrıca, Mendoza'nın Zamora'ya dava açtığını ve “Kimse bir şey yapmadı. Ne polis ne de savcılık harekete geçti” ifadelerini kullandı.

Kosta Rika Komsu Cinayeti 06062024 8

Kosta Rika Komsu Cinayeti 06062024 1