Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ilk kez ev sahibi olacak olanlar için 1.20 faiz ve 15 yıl (180 ay) vade planı belirlenmişti. Yapılan bu açıklamaların ardından, 2024 yılında konut kredisi çıkacak mı merak ediliyor. 180 ay vade ve 1.20 faizli çıkması beklenen konut kredisi için beklenti devam ediyor. ilk evim konut kredisinde son durum ne? Konut kredilerine yönelik geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıklamalaarda bulundu. işte detaylar..

Düşük Faizli Konut Kredisi Ilk Evim 4

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ KONUT KREDİSİ HAKKINDA KONUŞTU

Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz konut kredileri ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Yılmaz ilk kez ev alacaklara ilişkin kredi desteği verileceğini belirtti ve şunları söylemişti;

"İkinci ve üçüncü ev alımında krediye erişimi zorlaştırdı Merkez Bankası'yla BDDK biliyorsunuz. İlk ev alımında kredi erişimini sağlıyoruz. Orada bir düzenleme yapacağız demiştik, onu bu şekilde yapmış olduk. İkinci ve üçüncü konut alımında artık pek kredi imkânı yok. İkinci, üçüncü konuta kredi imkânı olmayınca konut kredi imkânları ilk konut sahipliği için kullanılmış oluyor. Konut sahipliği meselesini sadece kredi odaklı değil aynı zamanda konut arzıyla birlikte düşünmek lazım. Konut arzı ve konut talebi şeklinde… Aksi takdirde sırf krediyi düşünürseniz konut fiyatlarını istemediğiniz yere götürme ihtimaliniz var. Konut arzını ve konut talebini dengeli bir şekilde yönetmemiz gerekiyor."

Düşük Faizli Konut Kredisi Ilk Evim 2

DÜŞÜK FAİZLİ KONUT KREDİSİ ÇIKTI MI, NE ZAMAN ÇIKACAK?

Ev sahibi olmak isteyen, ilk evim konut kredisinden yararlanmayı bekleyen vatandaşlara Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ilk evini alacakların destekleneceğini belirtti ve açıklamalarına devam etti;

"Bu kapsamda katılım Finans ve kalkınma bankacılığı konuları gündeme geldi. Buralarda etkili şekilde yine iyi projelere destek olan, parası olana değil bir sistemi nasıl geliştiririz bunlar konuşuldu. Konut arzı konusunda daha fazla artırma, birinci konut edinimini daha güçlü şekilde teşvik edecek mekanizmalar üzerinde durduk.

Düşük Faizli Konut Kredisi Ilk Evim 5

DPT ve Dünya Bankası ortak çalışma yapmıştı. Tasarruf oranlarını artırıyor. Kamu olarak ilk konut edinimini destekleyici çerçeve içinde hareket edeceğiz" dedi. İlk evim konut kredisi çıktı mı? İlk defa ev sahibi olmak isteyenler için 1.20 faizli ilk evim konut kredisi ile ilgili henüz resmi bir açıklama bulunmamaktadır.

Editör: Nurseli Fırat