Sosyal medyada, "Damak tadınızın sınırlarını zorlayan kasap" sloganıyla "Deniz, yaban, yerli besi, av etleri ve alışılmışın dışında yüzlerce çeşit" ifadeleriyle oluşturulan hesap hayal ürünü çıktı. Paylaşımları gören vatandaşlar ise hesapla ilgili yetkililere çağrı yaptı.

KÖPEK ETİ İDDİASI DOĞRU MU?

"Deniz, yaban, yerli besi, av etleri ve alışılmışın dışında yüzlerce çeşit" ifadeleriyle dikkat çeken hesabın gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

YABAN KASAP KÖPEK ETİ OLAYI NE?

Söz konusu hesap, "köpek eti" adı altında sağlık amaçlı tüketimi teşvik eden paylaşımlar yapmıştı. Ancak yapılan açıklamada, bu hesabın bir sosyal deney kapsamında tamamen kurguya dayalı olarak açıldığı ve gıda ürünü fotoğraflarının temsili olduğu belirtildi. Paylaşılan görsellerin herkesin ulaşabileceği kaynaklardan temin edilen temsili fotoğraflar olduğu ifade edildi. Hesap sahipleri, herhangi bir ticari faaliyet yürütülmediğini ve hayvan/hayvan ürünü (köpek eti) satışı yapılmadığını açıkladı.

TÜRKİYE’DE KÖPEK ETİ SATILIYOR MU?

Sonuç olarak, Türkiye'de köpek eti satışının yapıldığına dair ortaya atılan iddialar yanlış ve gerçeği yansıtmamaktadır. Söz konusu hesap hayal ürünü bir sosyal deneyin parçasıdır ve köpek eti satışı yapılmamıştır.

A W149181 01   A W149181 02

Editör: Zeynep Baş