Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı öncesi alınan tedbirlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Kopru Otoyol 04042024 5

KARA, DENİZ, HAVA VE DEMİRYOLLARINDA ALINAN ÖNLEMLER

Bakan Uraloğlu, bayram süresince kara, deniz, hava ve demiryollarında alınan tüm önlemleri vurgulayarak, Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait köprü ve otoyolların cumartesi sabahından itibaren dokuz gün boyunca ücretsiz olacağını duyurdu. Ayrıca otobüs terminallerinde yapılan denetimler ve fahiş fiyat uygulamalarına karşı alınan tedbirler hakkında da bilgi verdi.

Kopru Otoyol 04042024 3

OTOBÜS FİRMALARINA EK İZİNLER

Bakan Uraloğlu, yaptığı konuşmada özellikle kara yollarındaki yoğunluğun önlenmesi amacıyla hayata geçirilen serbest geçiş sistemi ve otobüs firmalarına turizm taşımacılığında kullanılan otobüslerin kullanımına yönelik izinlerin verildiğini belirtti. Ayrıca ek seferler için taleplerin karşılanması ve korsan taşımacılığa karşı alınan önlemler hakkında da açıklamalarda bulundu.

Kopru Otoyol 04042024 2

ÜCRETSİZ DEMİRYOLU HİZMETLERİ

Bakan Uraloğlu'nun açıklamalarına göre, memleketlerine gidemeyen veya tatillerini büyük şehirlerde geçirecek vatandaşlar için İstanbul'da Marmaray, Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metroları, Ankara'da Başkentray ve İzmir'de İZBAN ücretsiz hizmet verecek. Ayrıca 5-15 Nisan tarihleri arasında demiryolu taşımacılığında hızlı tren hatlarında kapasite artışına gidildiği ve ek seferlerin başlayacağı da belirtildi.

Kopru Otoyol 04042024 4

Editör: Mevlüt Peker