Kosova'nın savunma alanındaki çabalarına destek veren Baykar'ın Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Kosova Savunma Bakanı Ejup Maqedonci tarafından özel bir takdirle onurlandırıldı.

Priştine'de gerçekleşen özel kabulde Bayraktar'a, Kosova'nın savunma kapasitesine katkılarından ötürü üstün hizmet madalyası sunuldu. Savunma Bakanı Maqedonci, sosyal ağlarda yaptığı açıklamada, Baykar'ın geliştirdiği insansız hava araçlarının, askeri teknoloji alanında önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.

Bakan Maqedonci, Baykar'la gerçekleştirdikleri iş birliğinin, Kosova Güvenlik Gücü'nün (FSK) savaş yeteneklerini, vatandaşların emniyetini ve ülke toprağının savunmasını güçlendirdiğini belirtti. Maqedonci, yaptığı paylaşımda ayrıca, görüşmede gelecekteki projelere yatırım ve iş birliğinin genişletilmesi konularının ele alındığını bildirdi.

Bayraktar'ın bu onurlandırmasını, Kosova hükümeti ve Savunma Bakanlığı ile iş birliğine olan bağlılık ve hazırlık dolayısıyla hak ettiğini dile getiren Maqedonci, "Baykar ve Türkiye Cumhuriyeti'nin bu katkıları için Bayraktar'a üstün hizmet madalyası ile minnettarlığımı ifade etmekten onur duydum." ifadelerini kullandı.

Bakan Maqedonci'nin açıklamasının sonunda, iki ülke arasındaki güçlü ilişkilerin süreceğine dair bir değerlendirmeye de yer verildi.

Bayraktar'a madalyasını takdim eden buluşmada, Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı ve FSK Komutanı Bashkim Jashari de yer aldı.

Kosova'nın güvenlik güçlerinin modernizasyonu noktasında, Başbakan Albin Kurti, daha önce Türkiye'den edindikleri Bayraktar TB2 SİHA'ların ülkeye ulaştığını duyurmuştu.

Kaynak: AA