Halka arz onayı sonrası halka açıklık oranı yüzde 45 olacak Koton şirketinin paylarında fiyat istikrarı işlemleri kurgulanıyor fakat ayrıntılar SPK onaylı izahnamede netlik kazanacak. Koton şirketi halka arz gelirini, hem işletme sermayesinin finansmanı için hem de yatırımlar (mağaza yatırımları, depo yatırımları, teknoloji yatırımları) için kullanacak.

KOTON HALKA ARZ NE ZAMAN?

Koton halka arz metodu, bireysel yatırımcılara eşit dağıtım yöntemiyle gerçekleştirilecek. Koton halka arz tarihinin ise 2024 yılının ilk çeyreği (ocak şubat mart dönemi) içinde olacağı öngörülüyor.

RAKAMLARLA KOTON

Kadın giyim sektöründe marka ödülü bulunan Koton’un 28 ülkede toplam 500 bin metrekare büyüklükte 433 mağazası, 57 ülkede online satış ağı, 1000’in üzerinde satış noktası, 80 bin metrekare toplam depolama alanı, yüzde 72’si kadın olmak üzere 8 binin üzerinde çalışanı, 300’ün üzerinde tedarikçisi bulunan Koton, ürünlerinin yüzde 90’ı Türkiye üretimi.

KOTON, 35 YILLIK MODA YOLCULUĞUNDA ULUSLARARASI BAŞARILARA İMZA ATIYOR

1988 yılında İstanbul Kuzguncuk'ta 25 metrekarelik küçük bir mağaza ile başlayan Koton, bugün uluslararası bir moda perakende markası olarak moda dünyasında adından söz ettiriyor. Türkiye'nin moda ve perakende sektöründe öncü bir konuma sahip olan Koton, en güncel trendleri yansıtan koleksiyonları ile dikkat çekiyor.

KOTON'UN ULUSLARARASI YAYILIMI VE MAĞAZA AĞI

1996 yılında Münih'te açılan ilk yurtdışı showroomu ile uluslararası alanda adım atan Koton, 2002 yılında Ortadoğu, Rusya ve Balkanlar'da mağaza açılışları gerçekleştirdi. Şirket, yurt içinde 241, yurt dışında 192 olmak üzere toplam 433 mağazasıyla, dünya genelinde 1000'den fazla toptan ve perakende satış noktasında faaliyet gösteriyor. Asya'dan Avrupa'ya, Ortadoğu'dan Afrika'ya, Amerika'dan İngiltere'ye kadar 69 ülkede moda severlere ulaşan Koton, online ve offline kanallarıyla global bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

ÇEŞİTLİLİK VE YENİLİKÇİLİK ÖN PLANDA

Koton, geniş ve yetenekli tasarım ekibiyle her yaşa ve tarza uygun çeşitlilikte koleksiyonlar oluşturuyor. Kadın, erkek, çocuk, aksesuar ve bebek kategorilerinde en moda ve trend tasarımları mağazalarında ve Koton.com'da sunuyor. Geniş ürün yelpazesi ve müşteri odaklı yaklaşımıyla moda ve perakende sektöründe hızla büyüyen Koton, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutuyor.

KOTON CLUB VE SADAKAT PROGRAMININ BAŞARISI

Nisan 2023'te hayata geçirilen sadakat programı Koton Club, kısa sürede yaklaşık 2,7 milyon üyeye ulaştı. Bu program, müşterilerin alışveriş deneyimlerini kolaylaştırmak ve onların beğeni ve tercihlerine en iyi şekilde yanıt vermek amacıyla tasarlandı.

ÖDÜLLÜ TASARIM MERKEZİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ODAKLI YAKLAŞIM

Koton'un ödüllü Tasarım Merkezi, 83 kişilik kadrosuyla bugüne kadar 74 proje üretti, 4 üniversite ve moda okuluyla 7 alanda iş birliği gerçekleştirdi ve 46 patent aldı. Şirket, "Yaşama Saygı" ilkesiyle hareket ederek, sürdürülebilirlik anlayışı ve fırsat eşitliği yaratan politikalarıyla tüm paydaşlarına değer katmayı hedefliyor. 35 yıldır müşterilerinin hayatına tarz ve güzellik katan Koton, bu yaklaşımıyla moda sektöründe öncü bir rol üstlenmeye devam ediyor.

Editör: Mevlüt Peker