Son zamanlarda finans çevrelerinde kredi kartlarına yönelik düzenlemelerin beklendiği konuşuluyor. Henüz net bir düzenleme planı olmasa da bazı alternatifler üzerinde duruluyor.

e-ticaret internet alisveris kredi karti pexels-pixabay (3)

KREDİ KARTLARINDA TAKSİT KALKIYOR MU?

Bu önlemler arasında karta taksit sınırlaması, asgari ödeme tutarlarının artırılması, kart limitlerinin düşürülmesi, kredi kartı faiz oranlarının yükseltilmesi, ödeme alışkanlıkları zayıf olanlara ek önlemler getirilmesi, yüksek limitli harcamalara kısıtlama getirilmesi ve lüks tüketime dayalı kredi kartı harcamalarına limit konulması gibi iddialar konuşuluyordu. O iddilara Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten cevap geldi.

kredi karti alisveris internet pexels-pixabay (6)

KREDİ KARTINA TAKSİT KALKTI MI?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medyada yayılan "Kredi kartlarına taksit uygulaması sonlandırıldı" iddialarını yalanladı. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin açıklamasını referans gösteren Bakan Şimşek, piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik yaratmaya yönelik kasıtlı haberlerin dolaşıma sokulduğunu belirtti. Orta Vadeli Programlarında belirledikleri politikaların seçim sonrası dönemde de aynen devam edeceğini vurgulayan Bakan Şimşek, vatandaşlardan kendilerinden duymadıkları hiçbir habere itibar etmemelerini istedi.

kredi karti alisveris internet pexels-pixabay (7)

Editör: Zeynep Baş