Kripto para piyasasının yasal düzenlemelerle güvence altına alınması için çalışmaların son aşamasına gelindiği bildirildi.

kripto para bitcoin ethereum pixabay-pexels (15)

KRİPTO PARADAN VERGİ Mİ ALINACAK?

Hükümet tarafından hazırlanan taslak düzenlemeyle, kripto varlıkların belirli bir sınırı geçen kazançlarından işlem vergisi alınması planlanıyor. Bu adımın, kripto para ile kara para aklamayı önlemeye yönelik bir adım olduğu belirtiliyor.

kripto para bitcoin ethereum pixabay-pexels (6)

Düzenlemenin seçimlerin ardından Meclis'e sunulması bekleniyor. Kripto para piyasasının yasal bir zemine oturtulması konusundaki bu adım, sektörün daha şeffaf ve denetlenebilir bir yapıya kavuşmasını sağlayacak.

kripto para bitcoin ethereum pixabay-pexels (10)

Ayrıca, vergilendirmeyle birlikte devletin kripto para piyasasından da gelir elde etmesi hedefleniyor.

kripto para bitcoin ethereum pixabay-pexels (14)

Düzenlemeyle birlikte kripto para işlemi yürüten borsaların da denetlenebilir ve şeffaf hale getirilmesi planlanıyor. Borsaların kuruluş sürecinde sermaye şartı ve teminat gereklilikleri getirilecek. Kripto varlıkların ihraç, dağıtım ve alım-satım süreçlerinde uyulması gereken ilkeler belirlenecek.

kripto para bitcoin ethereum pixabay-pexels (20)

Ayrıca, kripto varlıkların hukuki niteliğini belirlemek için çalışmalara da yer verilecek. Kripto varlıkların şifrelemesi ve algoritması üzerinden tanımlanması, kimin sahip olduğunun net bir şekilde belirlenmesi yasa teklifinde yer alacak.

kripto para bitcoin ethereum pixabay-pexels (23)

Bu düzenlemelerle birlikte, kripto para piyasasının daha güvenli, şeffaf ve denetlenebilir bir yapıya kavuşması hedefleniyor. Kripto para sektöründeki şirketlere de alt yapı çalışmaları için belirli bir süre verilecek. Böylece sektörün daha sağlıklı bir şekilde faaliyet göstermesi amaçlanıyor.

Editör: Zeynep Baş