Ahh medya ahhh. Hiçbir şey dışardan gözüktüğü gibi değil. Değerli okurlar içi sizi, dışı beni yakar. Şapka düşer kel görünür. Size yeni değişim yaşayan KRT televizyonunun geçen ay anlaştığı gerel yayın yönetmeni Yaşar Gürsoy"un başına gelenleri aktararak başlayalım.

Zaten kendisi instagram hesabından sadece 25 gün çalıştığı KRT"den ayrıldığını paylaştı.

Yasar Gursoy

Sonrasında da zehir zemberek açıklama da yaptı. Gururumla oynandı "Siz kimsiniz de bana bunu yaşattınız" dedi. Peki bu lafı kime çaktı!  Gelin sürece bir bakalım.

   KRT iki ay önce yeni satıldı. Kimine göre Gaziantepli iş adamı Fırat Özfırat kanalın yeni sahibi, kimine göre gerçek sahibi CHP milletvekili Mustafa Sarıgül. Bu yakında ortaya çıkacak tabii ama sonuç olarak KRT"nin sahibi daha önce Fırat Özfırat çok da iyi biri olduğu söyleniyor. Çalışanlara değer verip, bu değerle birlikte kanalın gelişmesine de büyük katkı sağlayaçağına inanılıyor. İnşallah öyle olur. Çünkü medya  bu tür patronları özledi.

    Peki televizyonuyla bu kadar ilgilenen, reytingin artması için genel yayın yönetmenliğine flaş bir isim arayan Özfırat, Yaşar Gürsoy"le neden anlaştı ve sonrasında yol verdi.

Eveet sorunun can alıcı cevabına gelelim. Özfırat’ı yıllarca Beyaz TV"de program müdürlüğü yapan eski dostu Cihat Zembat"ı getirdi. Genel müdürlüğe de kim geldi biliyor musunuz? Kanal D"de başta olmak üzere farklı televizyonlarda program müdürlüğü yapmış Oğuz Koloğlu. Zembat ve Koloğlu geçen ay genel yayın yönetmenliği teklifini tecrübeli haberci Yaşar Gürsoy"a yaptı. Bu teklifi hemen kabul eden Gürsoy, Çanakkale"de tası tasağı topladı, hemen görevin başına geçti. Seçim süreci atlatıldı 25 gün geçti. Eee yönetim baktı reytinglere kıpırdama yok. Genel Müdür Koloğlu hesabı Gürsoy"a kesti. "Sen bu işi yapamıyorsun hatta enerjin yok" diyerek bir anda kapının önüne koydu.
Yaşar Gürsoy iş aktinin sonlandırılmasıyla neye uğradığnı şaşırdı. İnstagram hesabından "Bugün itibariyle (15 Nisan 2024) yaklaşık 25 gün çalıştığım KRT"den resmen ilişiğimi kestim. Tem meslektaş ve dostlarıma sevgi ve saygılarımı sunarım. İlginç bir serüvendi, ayrıntıları anılarımı içeren kitabımda yazarım...

   Hee bununla bitmedi. GYY"liği çok kısa süren Gürsoy bunu sindiremedi. Çevresine de "Onlar kim oluyor da benim haberciliğimi, tecrübemi sorguluyorlar. Daha kendimi gösterme fırsatı bile tanımadılar. Benim enerjime laf edenler çok mu enerjik göreceğiz bakalım, kendini bir şey sananların yakında foyası çıkacak" diyormuş.

   Bu arada soldan sağa kayan siyasi çizgili KRT"ye halen bir genel yayın yönetmeni bulunamadı. Yönetim arayışta haaa bilginiz olsun. Kimlere teklif gittiği ve kimler hali hazırda görüşülüyor bunu da biliyorum. O da bende kalsın. Siz sağlıçakla kalın….

Bir daha ki yazımda size tv"ler arasında transfer ataklarını aktaracağım. Kimler kimleri istiyor, kimler gider, kimler gitmez. Belki de yazı hazır olana kadar transferler gerçekleşir. Onu da yazarım. Bekleyin, geleceğim…

Editör: Medya Ustası