Küçükçekmece'de 3 katlı bir binanın çökmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 2'si ağır 7 kişi yaralandı. Binanın çökme anı çevredeki güvenlik kameralarına yansıdı. Kartaltepe Mahallesi Belediye Caddesi ile Geçit Sokağı'nın kesişim noktasında, altında dükkan bulunan 1988 yapımı bina henüz belirlenemeyen bir nedenle çöktü.

Kucukcekmece Bina Coktu 02062024 Aa (34)

EKİPLER OLAY YERİNDE

Olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemleri alarak binanın bulunduğu sokağı kapattı. Enkaz altında kalanların olduğu belirtilmesi üzerine arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Kucukcekmece Bina Coktu 02062024 Aa (35)

BİR KİŞİ KENDİ İMKANLARIYLA ÇIKTI

Çöken bina park halindeki araçların üzerine yıkılırken, yoldan geçen bir belediye otobüsünde de hasar meydana geldi. Bina çöktükten sonra bir kişinin kendi imkanıyla enkazdan çıkmayı başardığı ve içeride kalanlarla ilgili ekiplere bilgi verdiği belirtildi.

Kucukcekmece Bina Coktu 02062024 Aa (37)

ENKAZ ALTINDAN ÇIKARILAN YARALILAR

Enkazdan 2'si ağır olmak üzere toplam 7 yaralı çıkarıldı. Göçük altında olduğu düşünülen 2 kişiden birinin cesedine ulaşıldı. Henüz kimliği belirlenemeyen kişinin cesedi, enkazdan çıkarıldı. Ekipler, göçük altındaki son kişiyi kurtarmak için çalışmalarını sürdürüyor. Yaralılardan 5'i, Özel Biruni Üniversitesi Hastanesi, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa (İÜC) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi, Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Enkazdan çıkarılan 2 kişiye ise olay yerindeki ambulansta müdahale edildi. Yaralılardan biri, ayağından yaralanmış ve enkazdaki eşinin kurtarılmasını bekliyordu.

Kucukcekmece Bina Coktu 02062024 Aa (36)

VALİLİK AÇIKLAMASI

İstanbul Valiliği, saat 08.40 sıralarında Kartaltepe Mahallesi Belediye Caddesi ile Geçit Sokağı'nın kesişim noktasında bulunan üç katlı binanın çöktüğünü belirterek, olay yerine çok sayıda AFAD, arama kurtarma ve sağlık ekibi sevk edildiğini kaydetti.

Bina Cokme Ani Kucukcekmece 02062024 Iha2

GÖRGÜ TANIĞI ANLATTI

Olay sırasında orada bulunan görgü tanıklarından Erdal Karagöz, durumu doğal gaz patlaması sandığını ve geriye doğru koştuğunu söyledi. Karagöz, "Çökme sırasında insanların çaresizce kaçmaya çalıştığını gördüm. Altında kalanlar ve arabalar vardı. 4-5 araba enkaz altında kaldı. Çok korkunç bir olaydı." dedi. Binanın eski olduğunu belirten Karagöz, "Yeni bir dönerci açılmıştı. Bir aileyi çıkardılar ve hastaneye götürdüler. Pazar günü olduğu için daha az hasar oldu." diye konuştu.

Bina Cokme Ani Kucukcekmece 02062024 Iha3

OLAY ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Binanın çökme anı güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, sokaktan geçen otomobiller ve minibüsün olduğu sırada binanın sokağa doğru çökmesi yer aldı. Sokakta bulunan insanların kaçışı ve ortalığın tozla kaplanması da kameraya yansıdı. Çökme sırasında hasar gören bir İETT otobüsünün de son anda durduğu görüldü. Hasar gören otobüs, ekiplerin çalışmasıyla olay yerinden kaldırıldı.

Bina Cokme Ani Kucukcekmece 02062024 Iha4