İstanbul Küçükçekmece'de, 1988 yapımı 3 katlı bir apartman henüz belirlenemeyen bir nedenle çöktü. Olayda 1 kişi hayatını kaybederken, enkaz altında kalan son kişi de yaralı olarak çıkarıldı.

Kucukcekmece Bina Coktu 02062024 Aa (43)

EKİPLERİN HIZLI MÜDAHALESİ

Olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemleri alarak binanın bulunduğu sokağı kapattı. Enkaz altında kalanlar olduğu bilgisi üzerine arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Kucukcekmece Bina Coktu 02062024 Aa (44)

BİR KİŞİ KENDİ İMKANLARIYLA ÇIKTI

Bina çöktüğünde, park halindeki araçların üzerine yıkıldı ve yoldan geçen bir belediye otobüsünde de hasar oluştu. Çökme sonrası bir kişi kendi imkanlarıyla enkazdan çıkmayı başardı ve ekiplere içeride kalanlarla ilgili bilgi verdi.

Kucukcekmece Bina Coktu 02062024 Aa (42)

YARALILAR HASTANEYE SEVK EDİLDİ

Enkazdan ilk etapta 2'si ağır 7 kişi yaralı olarak kurtarıldı. Daha sonra göçük altında olduğu düşünülen 2 kişiden birinin cesedine ulaşıldı. Ekipler, son kişiyi de yaralı olarak kurtardı. Yaralılar, çeşitli hastanelere sevk edildi.

Kucukcekmece Bina Coktu 02062024 Aa (41)

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, saat 08.40 sıralarında Kartaltepe Mahallesi'nde bulunan üç katlı binanın çöktüğünü ve olay yerine çok sayıda ekip sevk edildiğini belirtti. Valilik, olayda 1 kişinin hayatını kaybettiğini ve 8 kişinin yaralandığını açıkladı.

Kucukcekmece Bina Coktu 02062024 Aa (39)

İBB'DEN BİLGİLENDİRME

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), çöken binanın çevresindeki iş yerleri, otomobiller ve İETT otobüsünün hasar gördüğünü belirtti. İBB, çevredeki 3 binanın tedbir amaçlı boşaltıldığını ve 5 binada daha inceleme yapılacağını duyurdu.

Kucukcekmece Bina Coktu 02062024 Aa (40)

GÖRGÜ TANIKLARININ İFADELERİ

Olay anında orada bulunan Yüksel Ağaoğlu, "Bina birden caddeye yattı. Panikle kaçtım ve geri döndüğümde toz bulutu içindeydi. Orada bir arkadaşımızı gördük, muhasebeci, o çıktı biz de ona yardımcı olduk. Diğerleri kendi çabasıyla çıktı." dedi.

Kucukcekmece Bina Coktu Kopek 02062024 Iha (4)

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, çöken binayla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Cumhuriyet başsavcı vekili ve 2 Cumhuriyet savcısı görevlendirildi. Arama kurtarma çalışmalarının ardından 3 kişilik bilirkişi ekibi, kusur tespiti için incelemelere başlayacak.

Kucukcekmece Bina Coktu Kopek 02062024 Iha (1)