İstanbul Küçükçekmece'de çöken ve 1 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin ise yaralı kurtarıldığı 3 katlı binanın sahibi H.M.G., gözaltına alındı.

Kucukcekmece Bina Coktu 02062024 Aa (43)

SORUŞTURMA DETAYLARI

Kartaltepe Mahallesi Belediye Caddesi ile Geçit Sokağı'nın kesişim noktasındaki, altında dükkan bulunan 1988 yapımı 3 katlı apartmanın çökmesi üzerine Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, binanın sahibi H.M.G. olduğu belirlendi. Polis ekipleri, H.M.G.'yi yakalayarak emniyete götürdü.

Kucukcekmece Bina Coktu 02062024 Aa (44)

ENKAZ KALDIRMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Enkaz kaldırma çalışmaları, 1 kişinin hayatını kaybettiği ve 8 kişinin yaralı olarak kurtarıldığı binanın bulunduğu Kartaltepe Mahallesi'nde başladı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle çöken binanın arama kurtarma çalışmaları tamamlandı.

Kucukcekmece Bina Coktu 02062024 Aa (42)

İBB'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılan açıklamada, yaralıların sağlık ekiplerine teslim edildiği belirtilerek, "Arama kurtarma çalışmaları sonuçlandırılmış, enkaz kaldırma çalışmalarına devam edilmektedir." ifadelerine yer verildi.

Kucukcekmece Bina Coktu 02062024 Aa (39)

ÇÖKME ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Çökme anı, o sırada yoldan geçen ve hasar oluşan İETT otobüsünün güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Görüntülerde, otobüsün ilerlediği sırada binanın yola yıkılması ve aracın kıl payı enkazın altında kalmaktan kurtulması yer alıyor. Otobüs şoförünün aracı durdurarak yolcularla konuşması ve araçtan inmeleri de görüntülerde görülüyor. Ayrıca, bir otomobil ve minibüsün enkazın altında kalmaktan son anda kurtulduğu anlar da kaydedildi.

Kucukcekmece Bina Coktu 02062024 Aa (40)